29 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Autoritatea Vamală: Facilităţi pentru expedierea de ajutoare umanitare şi donaţii către Turcia
Autoritatea Vamală: Facilităţi pentru expedierea de ajutoare umanitare şi donaţii către Turcia

Având în vedere catastrofa umanitară provocată de cutremurele din Turcia şi ţinând cont de recomandările transmise de DG TAXUD, pentru expedierea acestor mărfuri se va proceda după cum urmează:
1. În cazul mărfurilor neunionale care intră în Uniunea Europeană, inclusiv prin România, cu destinaţie finală Turcia, mărfurile pot fi declarate verbal pentru admitere temporară la intrarea pe teritoriul vamal al Uniunii, fără plata taxelor de import sau TVA. În acest caz, se va utiliza formularul prevăzut în Anexa 71-01 Regulamentul delegat (UE) nr. 2015/2446. La ieşirea mărfurilor de pe teritoriul vamal al Uniunii se va utiliza de asemenea declararea verbală.
2. În cazul mărfurilor unionale expediate din Uniunea Europeană, inclusiv din România, se va utiliza declararea verbală la export.
Declararea verbală pentru ieşirea mărfurilor de pe teritoriul vamal al Uniunii se va face în Statul Membru de ieşire, fără întocmirea nici unei alte formalităţi vamale în Statele Membre din care mărfurile sunt expediate, transmite Autoritatea Vamală Română.


Articole înrudite