14 IUNIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Bucurie în învăţământul preuniversitar! Ministerul Educaţiei primeşte bani în plus pentru salariile profesorilor
Bucurie în învăţământul preuniversitar! Ministerul Educaţiei primeşte bani în plus pentru salariile profesorilor

Ministrul Ligia Deca, anunţă că bugetul Ministerului Educaţiei a fost rectificat în plus cu 320 de milioane de lei, bani pentru salariile angajaţilor din învăţământ, deşi iniţial proiectul prevedea o tăiere de 80 de milioane de lei.

Deca mai spune că pentru capitolul „învăţământ” au mai fost suplimentate şi sumele pentru bursele elevilor, cu 200 de milioane de lei, dar aceşti bani merg direct în bugetele locale. Încă 34 de milioane de lei sunt prevăzute suplimentar pentru finanţarea şcolilor private acreditate.

„Am bucuria să vă anunţ că în urma rectificării, bugetul pentru învăţământ creşte cu 554,35 milioane de lei! Guvernul României a adoptat în şedinţa de astăzi, prin ordonanţă de urgenţă, a doua rectificare a bugetului de stat pe anul 2022. În urma acestei decizii, bugetul alocat învăţământului creşte, în total, cu suma de 554,35 milioane de lei (320 milioane de lei - buget pentru învăţământ gestionat de Ministerul Educaţiei, iar 234,35 milioane de lei - sume defalcate din TVA de la bugetul de stat prin bugetele locale). Suplimentarea cu 320 milioane de lei de la bugetul de stat pentru Ministerul Educaţiei vizează asigurarea salariilor pentru personalul din unităţile de învăţământ preuniversitar de stat. Sumele defalcate din TVA de la bugetul de stat prin bugetele locale vor fi utilizate pentru plata burselor şcolare în acest an calendaristic (200,03 milioane de lei), respectiv pentru finanţarea învăţământului particular şi confesional acreditat, conform legii (34,32 milioane de lei)”, a anunţat  Ligia Deca pe pagina sa de socializare.

În urma acestei decizii, bugetul alocat învăţământului creşte, în total, cu suma de 554,35 milioane de lei (320 milioane de lei - buget pentru învăţământ gestionat de Ministerul Educaţiei, iar 234,35 milioane de lei - sume defalcate din TVA de la bugetul de stat prin bugetele locale). Suplimentarea cu 320 milioane de lei de la bugetul de stat pentru Ministerul Educaţiei vizează asigurarea salariilor pentru personalul din unităţile de învăţământ preuniversitar de stat.


Articole înrudite