Cele mai populare destinaţii de Paşte pentru români

Luni, 23 Martie 2015 00:00
Publicat în National
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Roma, Atena, Ierusalim, Dubai şi Amsterdam sunt cele mai populare destinaţii de Paşte pentru români, perioadă în care vacanţele şi city break-urile se scumpesc şi cu 170% faţă de altă perioadă a anului.
Români merg în vacanţe de Paşte în străinătate fie atraşi de semnificaţia religioasă a unor destinaţii, precum Roma, Atena sau Ierusalim, fie pentru shopping şi distracţie în Dubai sau Amsterdam, conform unui studiu realizat de un portal de turism din România, transmis, vineri, AGERPRES.
Roma este una dintre cele mai populare destinaţii de Paşte pentru români, deoarece turiştii pot vizita atât bisericile catolice, cât şi lăcaşurile de cult ortodoxe. În acelaşi timp, în capitala Italiei trăieşte o importantă comunitate de români, iar Paştele este momentul cel mai potrivit pentru reunirea familiilor. Un city break de Paşte la Roma porneşte de la 337 euro de persoană şi include bilet de avion, 3 nopţi de cazare cu mic dejun şi asigurare medicală.
La rândul său, Atena are avantajul de a fi o destinaţie dintr-o ţară ortodoxă, prin urmare turiştii români regăsesc aici o parte din tradiţiile de acasă, inclusiv mesele cu friptură de miel şi ouă roşii. Costul pachetului turistic, în care intră biletul de avion, 3 nopţi la hotel cu mic dejun şi asigurare medicală, ajunge la aproximativ 440 de euro de persoană.
Totodată, pentru perioada Paştelui, creşte foarte mult cererea pentru zboruri către Tel Aviv, costul unui bilet de avion dus-întors spre această destinaţie fiind de aproximativ 200 de euro, se arată în cercetarea Vola.ro.
\"Dar nu toţi români vor ca de Paşte să fie înconjuraţi de o atmosferă religioasă. Din ce în ce mai mulţi aleg să profite de zilele libere pentru o călătorie în care să se distreze. Chiar dacă o vacanţă în Dubai costă de Paşte de la 680 euro, incluzând bilet de avion, 7 nopţi de cazare şi asigurare medicală, destinaţia este una dintre cele mai cerute de români. Turiştii au optat pentru hoteluri care nu au mese incluse sau au maximum mic dejun\", se menţionează în comunicat.
O altă destinaţie solicitată de Paşte, Amsterdam, este populară, în general, printre turiştii non-conformişti şi dornici de distracţie. Un city break la jumătatea lunii aprilie costă aproximativ 410 euro/persoană.
Paştele scumpeşte atât city break-urile, cât şi vacanţele. De exemplu, pentru Dubai şi Amsterdam tarifele sunt cu aproape 170% mai mari decât în altă perioadă a anului. În pofida acestor scumpiri, cele două oraşe se află în topul celor mai cerute destinaţii pentru sărbătorile pascale şi înregistrează o creştere a vânzărilor de peste 35%.
Cei mai mulţi turişti preferă să plece doar 4 zile, de aceea optează pentru un city break. În general, se pleacă în Vinerea Mare, iar întoarcerea este programată în a doua zi de Paşte, situaţie care înseamnă pentru cei mai mulţi turişti maximum o zi de concediu.
Pentru a petrece Paştele în afara ţării, românii sunt dispuşi să aloce un buget mai mare decât pentru o vacanţă obişnuita, având în vedere că aproximativ 40% dintre vânzările de pachete turistice pentru Paşte se concentrează pe Roma, Atena, Dubai şi Amsterdam, unde preţul mediu de achiziţie al unui pachet este de 470 euro.
Cu toate acestea, există variante pentru un buget mai redus, pornind de la 191 euro/persoană. La această sumă se poate petrece Paştele la Milano având în pachet bilet de avion, 3 nopţi de cazare la hotel de 3 stele şi asigurare medicală. Altfel, pentru preţuri de până în 250 euro/persoană se pot petrece sărbătorile pascale în Budapesta, Berlin, Dublin sau Bruxelles, precizează sursa citată.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu