03 MARTIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Debutul anchetelor de circulaţie Origine - Destinaţie se amână
Debutul anchetelor de circulaţie Origine - Destinaţie se amână

Din motive obiective şi pentru desfăşurarea acestor anchete în condiţii optime, Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) S.A. a luat decizia de a demara aceste anchete începând cu data de 28.09.2022.

"Anchetele se vor desfăşura pe întreaga reţea de drumuri naţionale, drumuri expres şi autostrăzi, aflate în administrarea CNAIR. Acest studiu coordonat prin Centrul de Studii Tehnice Rutiere şi Informatică constituie baza de date statistice pentru determinarea curenţilor de trafic în scopul orientării investiţiilor, alocarea bugetelor şi ajustarea strategiilor de dezvoltare. Acţiunea se va desfăşura în puncte determinate prin metode statistice, pe întreaga reţea de drumuri naţionale din România", potrivit unui comunicat al CNAIR S.A.

Astfel, vor fi echipaje mixte CNAIR - Poliţia Română (recenzori şi agenţi de circulaţie) care vor invita conducătorii de vehicule pe o bandă de rezervă şi le vor adresa un set de întrebări, care vor consta în: originea plecării în cursa (ex.: Bucureşti, Zalău); destinaţia cursei (ex.: Suceava, Chişinău); scopul călătoriei (ex.: turistic, acasă, loc de muncă, alte scopuri); pentru vehicule de transport marfă: felul mărfii; pentru vehicule de pasageri: numărul de pasageri.

"Precizăm că nu vor fi înregistrate datele referitoare la numărul de înmatriculare al vehiculului, numele conducătorului auto sau alte date de identificare, iar întrebările vizează direcţiile de deplasare, scopul deplasării, natura transportului, informaţiile solicitate fiind complet anonime în conformitate cu regulamentul general privind protecţia datelor. Fiind vorba despre o acţiune de interes public, CNAIR S.A. roagă conducătorii de vehicule să colaboreze cu anchetatorii astfel încât această acţiune să se desfăşoare într-un timp cât mai redus", se mai arată în comunicatul citat.

! Anchetele au fost anunțate de Monitorul de Galați în articolul ATENŢIE, ŞOFERI: Încep anchetele de circulaţie Origine - Destinaţie «- CLICK!


Articole înrudite