23 IULIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Klaus Iohannis: Putem să permitem ca locuinţa să fie un pic mai rece
Klaus Iohannis: Putem să permitem ca locuinţa să fie un pic mai rece

Aflat la New York, unde se desfăşoară Adunarea Generală a ONU, preşedintele român a fost întrebat de jurnalişti despre criza energiei, dar şi despre riscul unei crize alimentare, în urma războiului din Ucraina. În ambele cazuri, preşedintele a avut mesaje liniştitoare, notează libertatea.ro.
Întrebat cum îi sfătuieşte pe români să economisească energia în contextul crizei actuale, şeful statului a răspuns că lucrurile sunt „destul de simple” şi că fiecare trebuie să îşi gestioneze singur consumul. „Trebuie să evităm să risipim energia, când plecăm de acasă putem să permitem ca locuinţa să fie un pic mai rece dacă plecăm, putem să stingem lumina, dacă nu este nevoie să folosim anumite aparate electrice, ele pot fi fără probleme scoase din priză şi aşa mai departe”, a afirmat Klaus Iohannis, marţi, 20 septembrie.
El a dat asigurări că românii nu vor suferi de frig şi nici nu vor rămâne fără curent în locuinţe. „Nu ne dorim şi nu se va întâmpla ca românii să stea în frig, cum nu se va întâmpla să li se stingă lumina, cum se spune, dar este un lucru natural şi foarte potrivit, foarte bun, etic corect, un semn de solidaritate, să facem economii rezonabile acolo unde putem”, a spus Iohannis.

Citește și Klaus Iohannis: Vom avea o creştere a preţurilor unor alimente


Articole înrudite