Klaus Iohannis: Putem să permitem ca locuinţa să fie un pic mai rece Recomandat

Miercuri, 21 Septembrie 2022 09:14
Publicat în National
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Aflat la New York, unde se desfăşoară Adunarea Generală a ONU, preşedintele român a fost întrebat de jurnalişti despre criza energiei, dar şi despre riscul unei crize alimentare, în urma războiului din Ucraina. În ambele cazuri, preşedintele a avut mesaje liniştitoare, notează libertatea.ro.
Întrebat cum îi sfătuieşte pe români să economisească energia în contextul crizei actuale, şeful statului a răspuns că lucrurile sunt „destul de simple” şi că fiecare trebuie să îşi gestioneze singur consumul. „Trebuie să evităm să risipim energia, când plecăm de acasă putem să permitem ca locuinţa să fie un pic mai rece dacă plecăm, putem să stingem lumina, dacă nu este nevoie să folosim anumite aparate electrice, ele pot fi fără probleme scoase din priză şi aşa mai departe”, a afirmat Klaus Iohannis, marţi, 20 septembrie.
El a dat asigurări că românii nu vor suferi de frig şi nici nu vor rămâne fără curent în locuinţe. „Nu ne dorim şi nu se va întâmpla ca românii să stea în frig, cum nu se va întâmpla să li se stingă lumina, cum se spune, dar este un lucru natural şi foarte potrivit, foarte bun, etic corect, un semn de solidaritate, să facem economii rezonabile acolo unde putem”, a spus Iohannis.

Citește și Klaus Iohannis: Vom avea o creştere a preţurilor unor alimente

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu