13 IUNIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Elevi percheziţionaţi de poliţişti chiar în sala de curs (VIDEO)
Elevi percheziţionaţi de poliţişti chiar în sala de curs (VIDEO)

Este anchetă internă în Poliţia Ilfov după ce mai mulţi agenţi de la Biroul Siguranţă Şcolară au percheziţionat elevi de generală de la o şcoală din Jilava, chiar în sălile de clasă. S-a întâmplat chiar în timpul orelor de curs, iar părinţii copiilor sau profesorii care ţineau orele nu ar fi fost informaţi. Imagini de la descinderea motivată de numărul mare de incidente violente înregistrate în ultimul an în şcoala respectivă au fost surprinse de camerele de supraveghere montate în sălile de curs, notează digi24.ro.
Totul s-a întâmplat la şcoala gimnazială nr. 1 din Jilava în 12 octombrie.
Mai mulţi părinţi şi-au exprimat nemulţumirea după această descindere.
În 12 octombrie, cinci echipaje de la IPJ Ilfov au intrat în timpul orelor peste copii, le-au golit ghiozdanele şi au vrut să vadă dacă au la ele obiecte periculoase. Poliţiştii ar fi avut informaţii că ar fi putut găsi astfel de obiecte la elevi.
Conducerea şcolii nu a transmis încă un punct de vedere.
IPJ Ilfov susţine că şcoala a fost informată despre descinderi şi că acţiunea a avut loc în prezenţa directoarei şi a mai multor cadre didactice.
Legea care reglementează funcţionarea poliţiei le dă agenţilor posibilitatea de a face controale preventive, atunci când au indicii solide că s-ar pregăti o infracţiune. Se pare că acesta ar fi fost motivul invocat de poliţişti, care spun că aveau informaţii cu o săptămână înainte de acţiune că unii elevi ar urma să aducă la şcoală obiecte periculoase.
Imaginile sunt însă neobişnuite pentru că, până acum, agenţii de poliţie mergeau în şcoli pentru acţiuni preventive şi pentru a le vorbi elevilor despre pericole diverse legate de trafic rutier, droguri sau mediul online. Astfel de controale în care poliţişti să le ceară elevilor să scoată tot din buzunare şi să pună genţile pe masă pentru a fi controlate nu au mai fost.
În clasă erau şi elevi cu anumite probleme de sănătate, iar profesorul prezent la curs în timpul acţiunii, le atrage atenţia agenţilor cu privire la cazul respectiv.
În imaginile video surprinse, se vede cum un poliţist ceartă o elevă care nu se ridicase în picioare atunci când echipajul a intrat în sală.

VEZI VIDEO AICI!


Articole înrudite