18 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Elevii din Şendreni şi Vărvăreuca sărbătoresc împreună Halloween-ul (FOTO)
Elevii din Şendreni şi Vărvăreuca sărbătoresc împreună Halloween-ul (FOTO)

În urma semnării Acordului de Colaborare şi de Înfrăţire cu Şcoala Gimnazială nr. 1 din comuna Şendreni, judeţul Galaţi, România şi Instituţia Publică Gimnaziul Vărvăreuca, comuna Vărvăreuca, raionul Floreşti, Republica Moldova, la data de 31 octombrie 2022, se va organiza o activitate comună cu genericul Halloween - dovlecii luminoşi.

"Desfăşurarea acestui program în parteneriat vine ca răspuns la nevoia cadrelor din instituţiile şcolare implicate, de a se confrunta cu noi provocări în plan profesional, de a-şi moderniza stilul de muncă, de a elimina rutina din activitatea zilnică, de a contribui sistematic, la formarea şi perfecţionarea lor profesională.
În aceeaşi măsură, contribuie la satisfacerea setei de cunoaştere a copiilor şi la îmbogăţirea experienţei lor de viaţă.
Proiectul de colaborare răspunde nevoii tinerilor de a-şi dezvolta personalitatea şi urmăreşte iniţierea lui, a viitorului cetăţean, într-un comportament activ, conştient, responsabil, capabil de înţelegere şi respect.
Activitatea ce va avea loc are drept scop înţelegerea corectă a semnificaţiei sărbătorii de Halloween, o sărbătoare controversată în spaţiul tradiţional şi cultural românesc, dar, totodată scopul activităţii este dezvoltarea competenţelor de comunicare într-o limbă străină.
În cadrul activităţii, elevii vor da dovadă şi vor aplica cunoştinţele dobândite la orele de limba şi literatura engleză, prin interpretarea poeziilor şi cântecelor de Halloween.
Concursurile distractive, la care vor putea participa atât elevii din Gimnaziul Vărvăreuca, cât şi elevii din şcoala parteneră, Şcoala nr. 1 din comuna Şendreni, vor crea o atmosferă competitivă, dar şi distractivă pentru toţi cei prezenţi la activitate.
Pentru că este vremea dovlecilor, sărbătoarea cu genericul Halloween - dovlecii luminoşi, va fi încununată cu cei mai ingenioşi şi cei mai creativi dovlecei de Halloween. Elevii vor avea posibilitatea să-şi folosească imaginaţia în crearea de decoruri specifice sărbătorii şi a costumelor de sărbătoare.
Nu ne va rămâne decât să savurăm şi să ne bucurăm cu toţii, părinţii, oaspeţii şi întreaga comunitate de o atmosferă misterioasă însoţită de dansuri, cântece, scenete, ghicitori şi voie bună", spune Liliana Leontiev Mihail, director al Instituţiei Publice Gimnaziul Vărvăreuca, comuna Vărvăreuca, raionul Floreşti, Republica Moldova.

VEZI FOTO, în Galeria de imagini de mai jos!

Articole similare: Şendreni - Vărvăreuca, târg de toamnă educaţional comun (FOTO)


Articole înrudite