Fraudarea kilometrajului şi-a găsit naşu': RAR lansează aplicaţia "Istoric vehicul" Recomandat

Joi, 21 Martie 2019 16:59
Publicat în National
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Registrul Auto Român (RAR) anunţă că începând de joi, 21 martie 2019, orice persoană care deţine sau intenţionează să achiziţioneze un vehicul poate verifica istoricul acestuia prin accesarea site-ului oficial al Registrului Auto Român (www.rarom.ro). Condiţia este ca maşina să fi trecut cel puţin o dată pe la RAR.

Aplicaţia dezvoltată de RAR se accesează gratuit, iar datele se obţin dacă solicitantul introduce în aplicaţia "Istoric vehicul" adresa de email şi numărul de identificare al vehiculului în cauză (seria de caroserie/şasiu). Aplicaţia va genera un cod de acces, îl va expedia pe adresa de email introdusă şi, după validarea lui, va furniza către aceeaşi adresă de email informaţiile considerate utile de RAR pentru deţinătorul sau viitorul deţinător al unui vehicul. Datele generate sunt: activităţile derulate la RAR şi numărul de kilometri înregistraţi în bordul maşinii (kilometri regăsiţi în baza de date a RAR sau a staţiilor ITP autorizate), existenţa/valabilitatea cărţii de identitate a vehiculului, câteva date tehnice şi de identificare, gradul de poluare, valabilitatea ITP.

"Aplicaţia reprezintă politica RAR de a sprijini cumpărătorul unui vehicul şi de a-l informa, pentru ca acesta să facă o achiziţie în cunoştinţă de cauză. Principalele beneficii pe care le-am identificat se referă la posibilitatea verificării în timp real a corectitudinii datelor cuprinse în documentele însoţitoare ale vehiculului, a valabilităţii ITP şi a succesiunii înregistrărilor valorilor odometrului, care ar trebui să fie sub forma unei creşteri continue. Orice punct de inflexiune ridică un semn de întrebare cu privire la posibila fraudare a kilometrajului real al unui autovehicul", se arată într-un comunicat al RAR.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu