13 APRILIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Jeffrey Franks apreciază că România va ieşi din recesiune în martie
Jeffrey Franks apreciază că România va ieşi din recesiune în martie
Şeful misiunii FMI în România, Jeffrey Franks, a apreciat că economia românească va creşte de la un trimestru la altul, iar România va ieşi din recesiune luna aceasta (martie 2011), potrivit postului de televiziune Antena 3. Franks a explicat că această evoluţie nu va însemna şi o depăşire imediată şi a crizei economice.
"Exista întotdeauna un grad de incertitudine şi nu ştiu exact care va fi cifra de la sfârşitul primului trimestru, dar cred că indicatorii privind economia României sunt aproape universal pozitivi. Există şi unele excepţii, dar dacă ne uităm la producţia industrială, creşterea este foarte robustă, iar evoluţia exporturilor, de asemenea, foarte pozitivă. Chiar şi cele negative, precum vânzările din retail sunt mai puţin negative decât erau, iar indicatori precum încrederea consumatorului s-au îmbunătăţit", a spus Franks, ale cărui declaraţii au fost preluate de postul de televiziune, după reuniunea Comitetului Director al FMI de la Washington, consacrată discutării noului acord al Fondului cu România. .
Oficialul FMI a arătat că indicatorii economici s-au îmbunătăţit constant în primul trimestru şi se aşteaptă la o creştere modesta a economiei după primele trei luni ale anului. "Mă aştept ca avansul economiei să crească gradual pe parcursul anului 2011. Creşterea din fiecare trimestru va fi, în medie, ceva mai puternică decât în trimestrele anterioare, astfel încât să putem intra în anul 2012 cu o creştere destul de robustă", a spus Jeffrey Franks.
Pentru 2011, Guvernul estimează o creştere economică de 1,5 la sută. Acordul Stand-By cu FMI este de tip preventiv, la un total de 3,1 miliarde DST, adică aproximativ 3,6 miliarde de euro, reprezentând aproximativ 300% din cota pe care România o are la FMI.

Articole înrudite