08 DECEMBRIE 2023 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
O nouă provocare pentru tinerii pasionaţi de actorie din România
O nouă provocare pentru tinerii pasionaţi de actorie din România

Fundaţia Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României, în parteneriat cu Teatrul Excelsior, lansează ediţia a II-a a concursului „Fă primul pas spre marea scenă!”, prin care tinerii sunt provocaţi să îşi arate talentul actoricesc, folosindu-şi expresivitatea şi creativitatea.
„Prima ediţie a avut un real succes, de aceea vom continua acest proiect, pe tot parcursul anului 2022, prin organizarea mai multor ediţii. Pe lângă premiile în bani, câştigătorii tuturor ediţiilor concursului vor avea ocazia să joace într-o piesă de teatru, pusă în scenă de Teatrul Excelsior, având, astfel, şansa de a face deja primul pas spre marea scenă”, a declarat Trisi Cristea, Directorul General al Fundaţiei Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României.
Participanţii vor avea de interpretat un fragment din piesa de teatru „D’ale Carnavalului” de I. L. Caragiale. Baieţii vor interpreta rolul personajului Nae, iar fetele rolul personajului Miţa.
Concursul se adresează copiilor şi tinerilor cu vârsta cuprinsă între 12 şi 18 ani.
Pentru a se înscrie la concurs tinerii trebuie să realizeze un videoclip, cu interpretarea unui monolog, în care să demonstreze că au talent actoricesc şi stăpânesc limbajul scenic şi să îl trimită pe adresa de e-mail Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea..
Vor fi acordate două premii, un premiu pentru talent actoricesc şi un premiu de popularitate, ambele fiind recompensate cu câte 500 lei. De asemenea, se vor acorda şi premii speciale, pentru interpretările care se vor face remarcate, care vor consta într-o serie de cărţi potrivite vârstei şi diplome speciale.
Premiul de popularitat va fi acordat interpretării care va strânge cele mai multe like-uri, pe pagina de TikTok a Fundaţiei Dan Voiculescu, EDU Hub By FDVDR.
Juriul este format din actori ai Teatrului Excelsior şi profesori ai cursului de actorie din cadrul Clubului de Excelenţă al Fundaţiei Dan Voiculescu.
Criteriile de selecţie sunt: talentul, naturaleţea, autenticitatea, originalitatea, sinceritatea, puterea de a transmite dincolo de rampă stări, senzaţii, sentimente, dicţia, impostaţia, glasul, frazarea, expresivitatea.
Înscririle se încheie pe 14 martie, anunţă Fundaţia.

Articole înrudite