02 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Prim-ministrul Emil Boc şi-a exprimat optimismul moderat în privinţa situaţiei economice pentru anul viitor, arătând că România va ieşi din recesiune din anul 2011.
"Încheiem un an extrem de greu, cu măsuri dure de austeritate, necesare şi care ne dau un temei de optimism moderat pentru anul următor", a spus Boc, la Televiziunea Română.
El a susţinut că salariul mediu brut va creşte uşor în anul 2011, iar şomajul va scădea. "Vom ieşi din recesiune în anul 2011, vom avea o creştere economică între 1,5 şi 2%, bugetarii vor recupera o parte din salariul pierdut în 2010, în domeniul privat salariul minim creşte de la 600 la 670 de lei, inflaţia rămâne sub control, cursul rămâne sub control, şomajul va scădea un pic în anul 2011, salariul mediu brut va avea o uşoară creştere", şi-a explicat Boc optimismul moderat.
El a dat asigurări că pensiile nu vor scădea în anul 2011 şi se va menţine sistemul de compensare a medicamentelor şi de gratuitate la transportul feroviar pentru bătrâni. "Pensiile nu se modifică, rămân la fel ca şi până acum. Cei peste 740 lei au contribuţia de sănătate de 5,5%, dar în continuare pensia socială minimă, adică peste un milion de oameni care nu aveau pensie socială minimă vor avea în continuare. Medicamente compensate - pentru toţi cei care au pensii până în 700 de lei, medicamente compensate în proporţie de 90% de pe lista B. De asemenea, şase călătorii dus-întors cu trenul se acordă pensionarilor, ca măsuri de sprijin pentru situaţia dificilă pe care o au", a detaliat liderul de la Palatul Victoria.
Şeful Guvernului a susţinut că Executivul va consolida în 2011 reformele începute în anul 2010. "Sunt câteva semne bune care ne conduc să consolidăm aceste reforme pe care le-am început", a conchis premierul.

Articole înrudite