18 IULIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Premii de peste 25.000 euro pentru directorii şi adjuncţii din licee, şcoli şi grădiniţe
Premii de peste 25.000 euro pentru directorii şi adjuncţii din licee, şcoli şi grădiniţe

AVE (Asociaţia pentru Valori în Educaţie) continuă să premieze excelenţa în mediul preuniversitar şi anunţă înscrierile la Gala Premiile pentru Directorii Anului 2022. Directorii şi directorii adjuncţi din liceele, şcolile şi grădiniţele publice din România, care au fost în funcţie în anul şcolar 2021 - 2022, se pot înscrie până pe data de 31 octombrie. Anul acesta, Gala Premiilor pentru Directorii Anului va avea loc pe 23 noiembrie, la Ateneul Român.

Inscrieri Gala Directorii Anului 2022

„Considerăm că directorul de şcoală este de o importanţă strategică pentru că prin poziţia pe care o ocupă are capacitatea de a influenţa viaţa a mii de elevi, familiile acestora şi comunitate, prin fiecare decizie pe care o ia. Tocmai de aceea, în fiecare an premiem directorii cu rezultate excepţionale. Aceste modele de leadership educaţional sunt un combustibil fără de care nu vom putea vedea educaţia din România transformată cu adevărat”, spune Andreea Nistor, Director Executiv al AVE.
În cadrul Galei Premiilor pentru Directorii Anului le sunt recunoscute meritele liderilor din educaţie care au demonstrat calităţi de leadership, management şi strategie, pe care le-au arătat prin implicarea proactivă în transformarea educaţiei în comunităţile şi şcolile din care fac parte. Premiile vor fi oferite pentru patru categorii, respectiv Inovare, Antreprenoriat, Egalitate de Şanse, precum şi marele premiu, Directorul Anului 2022. Detalii complete despre fiecare categorie sunt disponibile pe site-ul AVE, aici: https://ave-romania.ro/gala-premiilor-pentru-directorii-anului-2022/.

Premii în valoare de peste 25.000 de euro pentru directorii premiaţi

Vor fi premiaţi patru lideri din educaţie care demonstrează iniţiativă şi dorinţă de schimbare profundă pentru comunităţile lor şcolare. Directorii se pot preînscrie în doar câteva minute, prin completarea unui formular disponibil online, pe site-ul www.ave-romania.ro, secţiunea Gala Premiilor pentru Directorii Anului 2022. O singură aplicaţie poate fi înscrisă pentru maximum două categorii de premii, iar fiecare director înscris este luat automat luat în considerare şi pentru mare premiu, Directorul Anului 2022.
Toţi cei care cunosc un director pasionat sunt încurajaţi să îl recomande pentru înscriere, prin completarea unui formular online, disponibil aici: https://form.jotform.com/222154129546353. Ulterior, directorii recomandaţi vor fi contactaţi pentru înscriere de reprezentanţii AVE.
Fiecare din cei patru directori câştigători ai acestei ediţii a Galei Premiilor pentru Directorii Anului va primi un premiu în valoare de 3.500 de euro. Scopul acestui premiu este de a susţine directorii în proiectele pe care le au în derulare sau care urmează să fie începute în şcoala din care fac parte.
În plus, cei patru câştigători vor primi şi o bursă integrală la Academia de Leadership şi Management Şcolar, program organizat de AVE pentru dezvoltarea şi creşterea abilităţilor de leadership şi management dedicat directorilor de şcoli şi grădiniţe care vor să îmbunătăţească rezultatele educaţionale din instituţiile pe care le conduc. Bursa valorează 3.300 de euro şi este oferită de AVE şi partenerii Academiei.
Gala Premiilor pentru Directorii Anului este un eveniment organizat pentru al şaselea an consecutiv de către AVE (Asociaţia pentru Valori în Educaţie), pentru a susţine şi premia directorii de şcoală care se remarcă printr-o activitate extraordinară şi ajută la transformarea educaţiei din România, începând cu propriile lor comunităţi, se arată într-un comunicat al AVE.


Articole înrudite