25 APRILIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Prima navă militară românească integrată într-o Grupare Navală NATO în anul 2021
Prima navă militară românească integrată într-o Grupare Navală NATO în anul 2021

Forţele Navale Române participă la efortul conjugat al Armatei României de a asigura o postură militară robustă a Alianţei Nord-Atlantice în zona Mării Negre, prin punerea la dispoziţie a unor pachete de forţe flexibile şi adaptabile, care sunt în măsură să contribuie la consolidarea măsurilor de apărare colectivă, pe flancul estic al NATO, anunţă Statul Major al Forţelor Navale prin intermediul unui comunicat de presă.
În conformitate cu planul de generare a forţelor care participă la misiuni în afara teritoriului naţional, echipajul dragorului maritim „Locotenent Lupu Dinescu” (DM-25) parcurge, începând din luna decembrie a anului trecut, un program complex de pregătire, pentru a participa la misiunile Grupării Navale Permanente NATO de Luptă Contra Minelor Marine SNMCMG-2 (Standing NATO Mine Countermeasures Group), care va fi prezentă în Marea Neagră, în perioada 25 februarie – 17 martie.
În contextul epidemiologic actual, au fost luate toate măsurile necesare pentru prevenirea şi limitarea infectării echipajului navei cu noul coronavirus. Toţi membrii echipajului au fost vaccinaţi împotriva COVID-19 şi au fost carantinaţi, o perioadă de două săptămâni, în facilităţile Forţelor Navale din garnizoana Constanţa, timp în care starea de sănătate a militarilor a fost monitorizată permanent.
Dragorul maritim „Locotenent Lupu Dinescu” (DM-25) urmează să plece joi, 25 februarie 2021 din portul militar Constanţa, pentru a desfăşura misiuni de asigurare a securităţii colective a NATO, în Marea Neagră, ca parte a SNMCMG-2.
Nava este comandată de locotenent-comandorul Ionuţ Diaconu şi, pe timpul activităţilor pe mare, va avea ambarcat un echipaj alcătuit din 71 de militari, din care două femei.


Articole înrudite