Prima sesiune a Comitetului mixt de cooperare între Guvernul României şi Guvernul Emiratelor Arabe Unite

 
Duminică, 22 Aprilie 2018 00:00
Publicat în National
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Prima sesiune a Comitetului mixt de cooperare între Guvernul României şi Guvernul Emiratelor Arabe Unite s-a desfăşurat la Bucureşti în perioada 16-17 aprilie 2018.

Delegaţiile au fost conduse de Teodor Meleşcanu, ministrul afacerilor externe al României, şi de dr. Sultan al-Jaber, ministru de stat pentru afaceri economice şi comerciale al Emiratelor Arabe Unite.
Şeful diplomaţiei române a subliniat că evenimentul marchează o nouă etapă în consolidarea relaţiilor dintre cele două ţări şi reflectă voinţa politică şi interesul ambelor părţi pentru un dialog susţinut şi de substanţă pe teme bilaterale prioritare.
În cursul discuţiilor, cele două părţi au exprimat dorinţa de a crea un parteneriat puternic în toate domeniile de interes reciproc. În continuare, au arătat că semnarea Memorandumului de Înţelegere privind înfiinţarea unui Comitet mixt de cooperare între Guvernul României şi Guvernul Emiratelor Arabe Unite, va crea un cadru mai strâns şi activ de coordonare şi dialog guvernamental permanent, în beneficiul ambelor ţări.

Totodată, a fost exprimată satisfacţia pentru extinderea cadrului juridic bilateral, prin semnarea, cu acest prilej, a unor documente de colaborare bilaterală în domeniile agricultură, cultură, sport, precum şi între agenţiile naţionale de presă.
În concluziile lucrărilor comitetului mixt au fost salutate rezultatele obţinute, cele două părţi exprimând interesul pentru aprofundarea cooperării în domeniile agricultură, transporturi, infrastructură, energie, IT şi securitate cibernetică, precum şi educaţie şi cultură. Cei doi oficiali au agreat ca următoarea sesiune a Comitetului mixt să se desfăşoare la Abu Dhabi, la o dată care va fi stabilită ulterior.

De asemenea, la 17 aprilie 2018 a avut loc un şi un forum economic şi de investiţii româno-emiratez, eveniment destinat prezentării oportunităţilor oferite de cele două economii şi promovării dialogului între oamenii de afaceri din România şi din Emiratele Arabe Unite.
Forumul a fost organizat de către Camera de Comerţ şi Industrie a României şi s-a bucurat de prezenţa ministrului afacerilor externe, Teodor Meleşcanu, a ministrului pentru mediul de afaceri, comerţ şi antreprenoriat, Ştefan-Radu Oprea, precum şi a ministrului de stat pentru afaceri economice şi comerciale al Emiratelor Arabe Unite, dr. Sultan al-Jaber.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu