Primul caz de coronavirus în România Recomandat

Joi, 27 Februarie 2020 07:11
Publicat în National
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

România are începând de miercuri seară un caz de coronavirus confirmat. Victor Costache, ministrul Sănătății, și secretarul de stat Raed Arafat, directorul Departamentului pentru Situații de Urgență, au anunțat că în casa acestei persoane mai sunt 7 persoane - niciun copil, dar persoane în vârstă - toate fiind testate și cu rezultat negativ, informează Digi24.

Primul caz de coronavirus confirmat este la un bărbat în vârstă de 25 de ani. Puţin după miezul nopţii, ambulanța special pregătită pentru transportul tânărului la Institutul „Matei Balș” a ajuns la locuința în care a fost izolat în ultimele două zile şi în această dimineaţă urmează să ajungă în Capitală unde va fi internat și va primi tratament.

„Suntem din păcate în situația să vă anunțăm că, în urma testării persoanelor din Gorj care au intrat în legătură cu cetățeanul italian, avem primul caz infectat cu COVID-19 de pe teritoriul României. Imediat ce va ajunge la București va intra în schema de tratament și sperăm să avem rezultate bune. Pacientul este în stare bună, nu manifestă simptome și nu trebuie să ne alarmăm. Mai avem în lucru 33 de teste și vă vom comunica rezultatele imediat ce va fi posibil. A fost la vânătoare cu italianul, a avut contact direct“, a declarat Victor Costache.

„Pacientul este într-o stare bună, nu prezintă febră, tuse, nu prezintă simptome. Pentru că este pozitiv, el va fi transferat la spital și internat. Un echipaj de la ISU Dolj, cu autospecială cu izoleta pregătită, sunt deja plecați de la Craiova pentru preluarea persoanei de la domiciliu și transportul ei până la «Matei Balș»“, a declarat Raed Arafat.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu