Programul Rabla pentru Electrocasnice demarează pe 15 decembrie Recomandat

Miercuri, 02 Decembrie 2020 00:00
Publicat în National
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor a anunţat că, din 15 decembrie 2020, românii îşi vor putea cumpăra electrocasnice şi electronice noi prin Programul Rabla pentru Electrocasnice. Programul are un buget total de 40 de milioane de lei şi va permite utilarea caselor cu aparate electrocasnice de ultimă generaţie, pentru cel puţin 100.000 de români.

Programul Rabla pentru Electrocasnice 2020 a introdus în lista echipamentelor finanţate prin Administraţia Fondului pentru Mediu (AFM), patru produse care nu au existat în ediţiile anterioare: aspiratoare, uscătoare de rufe, laptopuri şi tablete.

Valoarea voucherului pentru fiecare dintre cele 9 echipamente fiananţate este de:

- laptopuri – finanţare de 500 de lei;
- aparate de aer condiţionat, frigidere sau combine frigorifice, televizoare, uscătoare de rufe, maşini de spălat vase, cu o finanţare nerambursabilă de 400 de lei;
- tablete şi maşini de spălat rufe – finanţare nerambursabilă de 300 de lei;
- aspiratoare, cu o finanţare nerambursabilă de 200 de lei.

Aceste sume vor ajunge la români sub formă de vouchere electronice, după un proces de înscriere, care se va desfăşura online, în aplicaţia informatică de pe site-ul Administraţiei Fondului pentru Mediu, www.afm.ro, unde trebuie completate datele personale ale solicitantului şi bifat echipamentul pentru care se doreşte finanţarea. Imediat după acest proces, aplicaţia va emite un voucher unic, electronic, cu o valabilitate de 15 zile. Cu acest voucher, beneficiarul se va duce la un comerciant autorizat, va preda aparatul vechi pe care vrea să-l înlocuiască şi va achiziţiona aparatul nou. Un solicitant poate obţine mai multe vouchere, dar pentru produse diferite, respectiv un voucher pentru un anumit tip de produs.

Echipamentul vechi care va fi predat comerciantului trebuie să  fie de acelaşi tip cu cel nou achiziţionat, cu două excepţii: pentru uscătoarele de rufe şi pentru maşinile de spălat vase, sunt acceptate aparate vechi din restul listei programului.
În următoarea săptămână se va desfăşura procesul de validare a comercianţilor în program, urmând ca lista acestora să poată fi consultată pe site-ul AFM.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu