19 IULIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App

Preţurile producţiei industriale au scăzut cu 0,8% în zona euro şi cu 0,6% în Uniunea Europeană, în luna decembrie 2013, comparativ cu aceeaşi perioadă din 2012, însă România se situează printre statele membre unde preţurilor producţiei industriale au înregistrat cea mai mare creştere, arată datele publicate marţi de Oficiul European de Statistică (Eurostat).
Pe primul loc la creşterea în ritm anual a preţurilor producţiei industriale în UE se situează Estonia (7,2%), urmată de Cehia (1,8%), Irlanda (1,4%) şi România (1%).
În decembrie 2013, comparativ cu luna anterioară, preţurile producţiei industriale au crescut cu 0,2% atât în zona euro cât şi în Uniunea Europeană. Potrivit Eurostat, cele mai mari creşteri au fost înregistrate în Spania (1,1%), Cehia şi Suedia (ambele cu o creştere de 0,8%), în timp ce Estonia (minus 1,7%), Letonia (minus 0,9%) şi Lituania (minus 0,6%) au înregistrat cele mai mari scăderi ale preţurile producţiei industriale. În Bulgaria, Croaţia, Polonia şi România preţurile producţiei industriale au stagnat în luna decembrie 2013 comparativ cu luna precedentă.
Conform datelor publicate de Institutul Naţional de Statistică (INS), preţurile producţiei industriale au crescut cu 0,1%, în decembrie 2013 faţă de luna precedentă, în timp ce faţă de perioada similară din 2012, preţurile producţiei industriale au fost mai mici cu 0,1%.


Articole înrudite