19 IULIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Preşedintele Consiliului Naţional al PSD, Adrian Năstase, a declarat luni că "sistemul mafiot-clientelar" pe care l-a construit sau acceptat preşedintele Traian Băsescu începe să se fisureze. Potrivit liderului CN al PSD, în prezent s-a deschis o cutie a Pandorei pe care mulţi încearcă s-o închidă "ca să nu lase să se ajungă foarte departe". "Şi Traian Băsescu, dar şi oamenii din jurul său, poate şi din familie, şi-au creat un sentiment de invulnerabilitate şi şi-au permis foarte multe lucruri. Poate că ele sunt prezentate drept coincidenţe, dar ele fac parte dintr-o spirală din aceasta care foarte greu mai poate fi oprită", a afirmat Adrian Năstase, la Realitatea tv.
În opinia sa, la nivel de principiu, atât "chestiunea" cu vămile, cât şi "povestea" cu Bercea Mondial sunt legate de "compromisurile" pe care Traian Băsescu a fost dispus să le facă pentru a câştiga alegerile prezidenţiale. "Iar ceea ce vedem acum şi toate aceste scandaluri sunt, de fapt, preţul pe care-l plătim cu toţii pentru toate acele compromisuri. Pentru o anumită conduită care încerca să seducă de fapt cât mai mulţi alegători şi care, iată, că se răzbună în termeni de imagine şi pentru preşedintele României, dar şi pentru imaginea României în exterior", a susţinut Adrian Năstase.
Despre prezenţa preşedintelui la diverse evenimente ale romilor, liderul CN al PSD a menţionat că a fost vorba despre momente "preelectorale". "Cred că era vorba de un moment preelectoral, era încercarea de a capitaliza, de a strânge voturi dintr-o anumită zonă şi acesta a fost într-un fel compromisul, concesia pe care a făcut-o Traian Băsescu mergând într-un anumit loc, acceptând anumite lucruri şi sigur că a greşit, dar a greşit nu numai pentru el sau poate că pentru el n-a greşit, pentru că el a strâns voturi, dar, iată, că plătim cu toţii în termeni de izolare, în termeni de imagine, de percepţie în lume", a completat Năstase.
Potrivit acestuia, toată teoria jocului de şah privind vămile în care dispar doar pionii arată "o frustare extraordinară".

Articole înrudite