16 IUNIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Tragedie: Elev spulberat de tren în drum spre şcoală
Tragedie: Elev spulberat de tren în drum spre şcoală

Tragedie în oraşul Podu Iloaiei din judeţul Iaşi, unde marţi dimineaţă, 21 noiembrie 2023, un copil, în vârstă de 12 ani, a fost lovit de un tren care circula cu viteză. Acesta se afla în traversarea liniilor de cale ferată împreună cu sora lui de 13 ani, în drum spre şcoală. Băiatul se afla în faţa fetei, apucase să traverseze o linie pe care staţionau vagoane, apoi a fost lovit de un tren Interregio. De fapt, scara unui vagon din garnitura respectivă a agăţat rucsacul băiatului, notează ziaruldeiasi.ro.

„La data de 21 noiembrie, în jurul orei 07:10, poliţia a fost sesizată prin apel unic de urgenţă 112, de către un mecanic de locomotivă, despre faptul că a lovit o persoană, care traversa neregulementar calea ferată, în apropriere de staţia Podu Iloaiei. Poliţiştii deplasaţi la faţa locului au constatat că cele sesizate se confirmă, fiind găsit un minor, lovit de un tren care circula pe ruta Timişoara - Iaşi. Din nefericire, echipajele medicale sosite la faţa locului au constatat decesul minorului. În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ucidere din culpă”, au precizat reprezentanţii Poliţiei Iaşi.

Familia copilului se află în stare de şoc. „Se ducea împreună cu fetiţa mea la şcoală. Ne-a sunat fata şi ne-a spus să venim repede că l-a izbit trenul pe băiat. Acum că e speriată, nu cred că o să mai meargă, un timp, la şcoală, doar dacă i se pune transport la dispoziţie”, a spus tatăl lui Eric, copilaşul mort în tragicul accident. Şi directorul şcolii gimnaziale unde băiatul învaţă este în stare de şoc de la aflarea veştii. „Era un copil perfect normal, un copil vioi, ca oricare altul, care avea viaţa înainte, foarte energic, l-am văzut de câteva ori pe teren, alergând”, a spus Marius Apăvăloaoei, directorul Şcolii Gimnaziale „Al.I.Cuza” Podu Iloaiei.

AEC: «Noul caz "Caracal", creat de Ministerul Educaţiei!»

Asociaţia Elevilor din Constanţa (AEC) trage un semnal de alarmă cu privire la incidentul şocant de la Podu Iloaiei din Iaşi, "unde din cauza Ministerului Educaţiei, un copil a fost spulberat de tren!":
"Marţi, 21 noiembrie a.c, la Podu Iloaiei din Iaşi, un băiat de 12 ani mergea către şcoală pe jos cu sora lui şi o elevă. Eric a trecut şinele de tren ca să nu întârzie la şcoală şi a fost ucis de tren, în faţa surorii lui de 13 ani şi a celeilalte colege, de aceeaşi vârstă. Băiatul provine dintr-o familie cu 4 copii.
Evenimentul cumplit a făcut ca sora sa mai mare să-l vadă pe Eric ucis chiar în faţa ei. Familia este traumatizată: «Naşul băieţelului: Acum nu ştim ce să vorbim. Suntem terminaţi. Ce să spun? Noi l-am văzut acolo... nu ştiu.» - Observator NEWS
Microbuzele şcolare care sunt implementate în Podu Iloaiei, două la număr, nu fac faţă numărului mare de elevi. «Mina Biţă Manole, bunica băieţelului: Sunt mititei copiii şi se grăbesc să ajungă la şcoală. Le trebuie transport. Este, dar când vine, când nu vine. Când s-a stricat maşina, când nu sunt de ajuns maşini.» Primarul oraşului a declarat pentru Observator News că de cele mai multe ori, copiii ajung să traverseze calea ferată.
Încă un incident traumatizant de tip «Caracal». Elevii au nevoie de un transport sigur, legal şi finanţat. Considerăm că Ministerul Educaţiei ar trebui să fie cercetat penal pentru complicitate. Câte astfel de evenimente tragice trebuie să se întâmple ca să o convingă pe doamna ministru Deca să asigure transport gratuit elevilor?
Solicităm Ministerului Educaţiei să îşi ceară iertare faţă de familia în cauză şi să asigure transport gratuit, pentru a evita un alt caz «Caracal»!".


Articole înrudite