05 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
TVR: România participã la Eurovision 2014
TVR: România participã la Eurovision 2014

România participã la Eurovision 2014, urmând ca înscrierile pentru selecþia naþionalã a concursului sã aibã loc începând cu 15 ianuarie, anunþã Televiziunea Publicã.
"TVR confirmã participarea þãrii noastre la Concursul Cântecului European — Eurovision ºi în 2014, considerând cã România ºi românii meritã eforturile financiare necesare pentru a participa la acest eveniment important. Decizia participãrii la Eurovision a fost comunicatã EBU, organizatorul concursului", se aratã în comunicatul TVR.
Potrivit TVR, între 15 ianuarie ºi 14 februarie vor avea loc înscrierile pentru selecþia naþionalã Eurovision 2014. Cei care doresc sã se înscrie trebuie sã depunã sau sã trimitã piesele ºi documentele prevãzute de Regulament la TVR sau prin e-mail pe adresa Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.. Pe 19 ºi 20 februarie va avea loc preselecþia, în care un juriu de specialitate va audia piesele înscrise în concurs.
Pe 20 februarie vor fi anunþate cele maximum 12 melodii finaliste, iar pe 1 martie selecþia naþionalã, în urma cãreia va fi aleasã melodia câºtigãtoare în cadrul unul spectacol televizat, cu public.
Televiziunea Publicã aratã cã cei care doresc sã participe la selecþie pot trimite pe adresa TVR — Calea Dorobanþilor, nr. 191, sector 1, Bucureºti sau pot depune la Registratura TVR un plic închis cu urmãtoarele documente: un CD, conþinând varianta finalã a piesei ºi o versiune negativ în format WAV. Plicul trebuie sã conþinã urmãtoarele informaþii legate de piesã: titlul, numele compozitorului, a autorului versurilor, a interpreþilor ºi al producãtorului (publisher-ului), dacã existã. În acest an, înscrierile se pot face ºi prin e-mail la adresa Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea., doritorii trimiþând piesa în format MP3, cu aceleaºi detalii despre melodie. În aceastã situaþie, vor fi consideraþi înscriºi cei care au primit confirmarea de la adresa de e-mail Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.. În ambele cazuri, piesele vor fi însoþite de documentele anexe Regulamentului oficial, descãrcabile de pe site-ul eurovision.tvr.ro, semnate de toþi cei implicaþi în realizarea ºi interpretarea melodiilor, precum ºi dovada achitãrii taxei de înscriere (copie OP).
Melodia înscrisã nu trebuie sã fi fost lansatã comercial ºi/sau interpretatã public (integral sau parþial) înainte de 1 septembrie 2013. Depunerea pieselor la Registratura TVR (intrarea din strada Emil Pangrati) se poate face în intervalul orar 8,00-20,00, iar expedierea prin poºtã trebuie realizatã pânã la data de 14 februarie (data poºtei).
Piesele înscrise în concurs nu trebuie sã depãºeascã trei minute, iar vârsta minimã a interpreþilor trebuie sã fie de 16 ani împliniþi la data finalei internaþionale, conform Regulamentului EBU. Informaþii suplimentare pot fi gãsite pe eurovision.tvr.ro, secþiunea Regulament, începând cu 12 ianuarie.
Concursul cântecului european se va desfãºura, în 2014, la Copenhaga, Danemarca, pe 6, 8 ºi 10 mai. Pe 20 ianuarie va avea loc tragerea la sorþi a þãrilor participante pentru intrarea într-una dintre cele douã semifinale ale concursului.
Cele mai bune performanþe ale României la acest concurs au fost: de douã ori locul al treilea prin Luminiþa Anghel & Sistem la Kiev în 2005 ºi Paula Seling ºi Ovi la Oslo în 2010 ºi o datã locul al patrulea prin Mihai Trãistariu la Atena în 2006. Melodia româneascã cu cel mai mare punctaj obþinut în finala Eurovision (172 de puncte) este "Tornero", compusã de Eduard Cîrcotã ºi interpretatã de Mihai Trãistariu.
Anul trecut, reprezentantul României la Eurovision, Cezar Ouatu, s-a clasat pe locul al 13-lea, cu melodia "It's My Life".


Articole înrudite