UE a majorat la 75 de tone cota de pescuit la calcan pentru România în 2020 Recomandat

Luni, 11 Noiembrie 2019 12:20
Publicat în National
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Cota de pescuit la calcan din Marea Neagră pentru Bulgaria şi România va fi de 150 de tone în 2020 (câte 75 de tone pentru fiecare din cele două ţări), în creştere cu 32% faţă de cota pentru acest an, a anunţat biroul de presă al Ministerului Agriculturii din Bulgaria, transmite Novinite, potrivit Agerpres.
În 2019, cota de pescuit la calcan pentru Bulgaria şi România este de 114 tone (câte 57 de tone pentru fiecare din cele două ţări). Având în vedere importanţa acestui tip de pescuit pentru sectorul piscicol, această majorare cu 32% este un succes important pentru cele două ţări.
Decizia urmează să fie oficializată într-un raport adoptat la încheierea celei de a 43-a sesiuni anuale a Comisiei Generale pentru Pescuit în Marea Mediterană (GFCM).
În anii precedenţi, Comisia Europeană a încercat, fără succes, să obţină o reducere de 15% a cotei de calcan în Marea Neagră, în ideea de a asigura un pescuit sustenabil, însă de fiecare dată cotele de pescuit la calcan pentru Bulgaria şi România au rămas neschimbate ca urmare a argumentelor ridicate de autorităţile de la Sofia şi Bucureşti.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu