25 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Un nou azil în care bătrânii erau ţinuţi în condiţii groaznice, descoperit în Voluntari
Un nou azil în care bătrânii erau ţinuţi în condiţii groaznice, descoperit în Voluntari

Un nou azil în care beneficiarii erau trataţi inuman a fost descoperit, joi, în Voluntari. O parte dintre cei 26 de beneficiari erau ţinuţi în sere, chiar dacă în ultima sptămână temperaturile au fost extrem de ridicate, potrivit Antena 3. Aceştia au fost transportaţi la spital pentru îngrijiri medicale.


Poliţia a anunţat că un centru de bătrâni administrat de către o asociaţie, care funcţiona fără o licenţă valabilă, a fost descoperit joi în oraşul Voluntari, în acest caz fiind deschis un dosar penal de către IPJ Ilfov.
La data de 27 iulie, poliţiştii din Ilfov au efectuat verificări la un cămin din Voluntari, unde funcţionează o asociaţie, având ca obiect îngrijirea persoanelor vârstnice. În cadrul verificărilor efectuate, asociaţia nu a putut pune la dispoziţie o licenţă valabilă de funcţionare. În cadrul activităţilor, au fost informaţi reprezentanţi ai Prefecturii Ilfov, precum şi personalul specializat din cadrul Serviciului Judeţean de Ambulanţă Ilfov, pentru luarea măsurilor legale din competenţă. În urma verificărilor efectuate, poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice s-au sesizat din oficiu, context în care au deschis un dosar de urmărire penală, în care efectuează cercetări, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de exercitarea, fără drept, a unei profesii sau activităţi şi vătămare corporală din culpă”, a anunţat vineri IPJ Ilfov.
De asemenea, în cadrul verificărilor, poliţiştii din Voluntari au aplicat o amendă de 10.000 de lei.


Articole înrudite