18 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
UTIMA ORĂ! Balon-spion deasupra României
UTIMA ORĂ! Balon-spion deasupra României

Sistemul de supraveghere aeriană al Forţelor Aeriene Române a detectat marţi, 14 februarie, în jurul orei 12.30, o ţintă aeriană de dimensiuni mici, având caracteristicile de evoluţie asemănătoare unui balon meteorologic, care evolua la o altitudine de circa 11.000 de metri în spaţiul aerian naţional, în Sud-Estul României.
Autorităţile române au aplicat toate procedurile standard de la momentul detectării obiectului, iar două aeronave MiG-21 LanceR ale Forţelor Aeriene Române din serviciul de luptă Poliţie Aeriană sub comandă NATO au decolat de pe Baza 86 Aeriană Feteşti, în jurul orei 12.40, fiind direcţionate către zona unde a fost semnalată ţinta aeriană.
Echipajele celor două aeronave nu au confirmat prezenţa ţintei aeriene, nici vizual, nici pe radarele de bord. Aeronavele au fost menţinute în zonă aproximativ 30 de minute, pentru clarificarea deplină a situaţiei aeriene, după care au revenit pe baza aeriană.
Forţele Aeriene Române monitorizează permanent, în cooperare cu forţele Aliate, spaţiul aerian naţional şi zona din proximitate, precizează MApN.


Articole înrudite