19 IULIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Cinci escapade pentru a înota cu delfinii
Cinci escapade pentru a înota cu delfinii

Puţine experienţe se pot compara cu aceea de a înota cu un grup de delfini. În largul mării sau în piscine, scufundările printre ei sunt de neuitat. Vedem imagini cu delfini care sar în jurul unor ambarcaţiuni, jucându-se cu valurile provocate de acestea, sau într-un acvariu, antrenaţi pentru a se distra şi a distra, înotând lângă cei mici şi cei nu chiar atât de mici, într-o experienţă unică. Pentru cei care cred că ar fi minunat să fie lângă delfini, cotidianul ABC prezintă cinci destinaţii atractive.

Parcul Xcaret, Mexic

În acest popular parc de atracţii acvatice din Riviera Maya, zonă turistică din statul mexican Quintana Roo, de-a lungul Mării Caraibilor, turiştii se pot bucura de aşa-numitul Dolphin Trek, plimbare submarină alături de delfini. "O experienţă pe care nu o veţi uita niciodată vă aşteaptă în Parque Xcaret!", se menţionează pe site-ul parcului, xcaret.com.mx, care îi invită pe turişti la activităţi distractive cu delfini "carismatici". Parcul Xcaret are şi o ofertă gastronomică bazată pe alimente şi băuturi tradiţionale din toate colţurile ţării şi cu o viziune înnoitoare asupra cunoscutei gastronomii mexicane.

Zoomarine, Portugalia

Copiii pot mângâia delfinii din acest parc situat în sudul Portugaliei, la câţiva kilometri distanţă de localitatea Albufeira. Zoomarine include programul Dolphins Emotions Premium, în cadrul căruia turiştii dobândesc cunoştinţe despre îngrijirea delfinilor şi fac scufundări alături de aceştia. Participanţii rămân circa 30 de minute în apă, unde, sub supravegherea unui antrenor, sunt invitaţi să cunoască delfinii şi să înoate cu aceşti "extraordinari ambasadori ai oceanelor", potrivit site-lui parcului, zoomarine.pt. Cu rezervare prealabilă, participanţii pot achiziţiona înregistrarea video sau fotografii din cursul acestei experienţe.

 Dolphin Reef Eilat, Israel

Situat pe coasta israeliană a Mării Roşii, Dolphin Reef Eilat le permite vizitatorilor să se bucure de frumuseţea unui loc precum Golful Aqaba. Activităţile cu delfinii includ scufundări şi snorkelling. Dolphin Reef Eilat este un sit ecologic unic în Israel şi în lume unde vizitatorii se pot bucura de o atmosferă naturală, vederi magice, o plajă izolată, precum şi de ocazia de a întâlni şi observa delfinii în habitatul lor natural, potrivit site-ului dolphinreef.co.il.

Discovery Cove, Orlando, SUA

Unul dintre cele mai cunoscute delfinarii din lume este cel din parcul tematic Discovery Cove din statul american Florida. Turistul poate deveni "antrenor pentru o zi" în cadrul unui program conceput mai ales pentru copii, dar care este deschis şi celor mari. După o scurtă pregătire, se poate face o baie cu delfinii, interacţionând cu ei şi chiar participând la şedinţe foto.

Anthony's Key Resort, Honduras

În Roatán, celebra insulă paradisiacă din Honduras, se află Anthony's Key Resort. Institutul de ştiinţe ale mării (Roatán Instituto de Ciencias del Mar) facilitează cunoştinţe despre animale marine şi întâlniri cu acestea. Cei mai curioşi oaspeţi se pot alătura naturaliştilor de-a lungul lagunei pentru a interacţiona cu jucăuşii delfini şi a observa plante şi animale autohtone, potrivit site-ului anthonyskey.com.


Articole înrudite