22 IUNIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Nuntă de câini de 250.000 de dolari
Nuntă de câini de 250.000 de dolari

Nunţi pentru câini şi pisici, hoteluri de lux, canapele de firmă, boluri de marmură sau coliere de aur... Cheltuirea unei averi pe animalul tău nu este cea mai bună modalitate de a-ţi demonstra afecţiunea şi poate fi chiar o tortură.
În 2012, Baby Hope Diamond, o căţeluşă albă cu gri din rasa Coton de Tulear (supranumit bichonul de bumbac), a fost condusă la "altar" într-o rochie de designer de 6.000 de dolari. S-a alăturat canişului Chilly Pasternak, vopsit în albastru, roz şi violet, purtând un papion şi o jachetă tip smoking croită special pentru el. Ceremonia a fost extravagantă: sărbătorită într-o clădire prestigioasă din Central Park South din New York, a inclus un bufet de sushi în valoare de 5.000 de dolari şi s-a desfăşurat pe sunetul unei orchestre angajate pentru suma "modestă" de 15.000 de dolari.
Această "căsătorie" a doi câini a intrat în Cartea Recordurilor Guinness drept cea mai scumpă ceremonie pentru animale din istorie: a costat în total aproximativ 250.000 de dolari. Chiar dacă evenimentul a fost organizat pentru o cauză bună (n.r. - a fost o gală de strângere de fonduri pentru ONG-ul Humane Society din New York, care apără drepturile animalelor şi administrează mai multe adăposturi), cei doi protagonişti n-au părut deloc să se distreze bine.

nunta 2

Aceasta este de obicei problema atunci când cheltuiţi o avere pe animalul dvs. de companie: luxul perceput de oameni nu are niciun interes pentru tovarăşii noştri blănoşi, cu pene sau solzi. O bijuterie-colier din aur masiv şi pietre preţioase concepute de un mare bijutier? Greu şi inconfortabil, chiar dureros de purtat. Un castron din marmură de Carrara? Prea poroasă pentru a fi curăţată temeinic, este un teren propice pentru bacterii şi sursa gingivitei şi a altor probleme orale. O canapea de designer din piele, spaţioasă şi cu linii pure ultramoderne? Nu este suficient de confortabilă! Un sejur într-un hotel de lux pentru animale, cu room service, sală de sport şi aromoterapie? Poate că prietenul tău patruped ar prefera o simplă plimbare în pădure şi o noapte bună acasă, în compania oamenilor pe care îi cunoaşte şi îi apreciază...
Pentru câini, pisici şi alte animale de companie, ceea ce contează mai presus de toate este să aibă un mediu liniştitor adaptat nevoilor lor. Perna lor preferată şi prezenţa stăpânului lor pot fi suficiente pentru a-i face fericiţi. Aşa că, în loc să cheltuieşti o avere, învaţă să-ţi observi animalul şi preferinţele pentru a învăţa cum să-l mulţumeşti cu adevărat: probabil că nu are gusturi de lux! *sursa foto: Associated Press


Articole înrudite