26 FEBRUARIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
O rasă foarte rară de pisici - Levkoy din Ucraina (FOTO)
O rasă foarte rară de pisici - Levkoy din Ucraina (FOTO)

Istoria pisicii ucrainene Levkoy începe în 2004, în Rusia. O crescătoare de pisici a decis să încerce ceva complet diferit, încrucişând o pisică Scottish Fold cu un Donskoy. A avut succes, prezentând în lumea fanteziei feline o rasă nou-nouţă. Pisicile rezultate aveau urechi îndoite şi foarte puţin păr. Odată cu trecerea timpului, au fost folosite şi alte încrucişări, inclusiv cu rasele Sphynx şi Oriental Shorthair.

Pisica Levkoy din Ucraina

Fiind o rasă nouă şi relativ rară, Levkoy ucrainean rămâne foarte greu de găsit. Posesorii pot fi înregistraţi la Asociaţia Internaţională a Crescătorilor de Pisici, care continuă să lucreze pentru dezvoltare şi standardizare. Până în prezent, rasa de pisici ucrainene Levkoy nu a fost încă recunoscută de toate asociaţiile de feline din lume.

Pisica Levkoy din Ucraina 2

Prietenoasă, jucăuşă şi inteligentă, pisica Levkoy necesită multă atenţie în schimbul afecţiunii ei. Acestor animale nu le place să fie lăsate singure pentru perioade lungi de timp şi pot deveni anxioase şi stresate fără compania oamenilor. Numele de Levkoy vine de la o plantă (în latină Matthiola) care are frunze pliate ce seamănă cu urechile pisicii. Fiind din categoria pisicilor "fără păr" nu năpârlesc şi nu necesită periaj sau toaletare. Adulţii au o greutate medie de 4-7 kilograme.

Pisica Levkoy din Ucraina 3

Dacă vă doriti o asemenea pisică să ştiţi că preţul este de 400-800 de dolari şi pot trăi până la 20 de ani. Foarte curioase şi prietenoase, ele devin nişte ambasadori de nădejde printre pisicile "chele".


Articole înrudite