18 APRILIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Un animal necunoscut îi intrigă pe experţi
Un animal necunoscut îi intrigă pe experţi

Există încă canide necunoscute în Statele Unite? Aceasta este întrebarea pe care o pun unii după ce o localnică din Pennsylvania, Christina Eyth, a găsit şi luat acasă, un animal ciudat (foto ↑), aflat în suferinţă. La începutul săptămânii trecute, Christina a descoperit un animal cu aspect de  câine foarte neobişnuit care rătăcea în afara casei ei, îngheţat de frig şi vizibil dezorientat. Ascultându-şi inima bună, ea i-a oferit ospitalitate înainte de a-l studia mai în detaliu: cu blana lui rară, botul lui subţire, ochii lui galbeni şi urechile ascuţite, era greu de stabilit cărei rase aparţine şi nici chiar dacă este într-adevăr un câine.

Serviciile veterinare chemate la salvare au fost la fel de perplexe. „Sincer, nu pot spune definitiv despre ce este vorba. În orice caz, trebuie să fii atent, pentru că ar putea fi purtător de rabie sau alte boli”, explică naturalistul Morgan Barron la televiziunea locală. Sunt luate în considerare mai multe ipoteze, dar nu se poate trage nici o concluzie: încrucişare între mai multe rase de câini, un hibrid de câine şi coiot sau altceva.

Pentru aprofundare, vor fi efectuate teste ADN, ale căror rezultate vor fi cunoscute în decurs de două săptămâni. Între timp, enigmaticul „căţeluş” îşi revine încet, dar sigur: „Este foarte timid, amabil, deloc agresiv”, precizează Christina Eyth care, totuşi, a fost nevoită să-şi încredinţeze micul blănos autorităţilor sanitare care vor decide soarta şi identitatea lui.


Articole înrudite