01 MARTIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Un veterinar polonez a salvat 260 de animale din zona de război din Ucraina (FOTO)
Un veterinar polonez a salvat 260 de animale din zona de război din Ucraina (FOTO)

Jakub Kotowicz, în vârstă de 32 de ani, traversează graniţele periculoase cu Ucraina pentru a salva sute de animale abandonate prinse în conflict şi spune că uneori nu doarme timp de cinci zile.
Săptămâna trecută, el a călătorit în zona de război de la Przemyśl, la graniţa cu Polonia, şi s-a întors după 5 zile epuizante. Jakub a spus: „Toate pisicile sunt foarte stresate, numai călătoria până la Liov este de o zi, şi deşi am trecut graniţa cu un permis diplomatic, cozile la graniţă au fost enorme. Am cumpărat două maşini cu 27.000 de euro pentru salvarea animalelor care de multe ori sunt în stare gravă”.
Mulţi dintre cei maidanezi vor fi relocaţi în toată Europa, iar câteva pisici au fost deja reunite cu stăpânii lor ucraineni.
Jakub a fondat la 17 ani organizaţia de caritate pentru salvarea animalelor „Fundaţia ADA”, care funcţionează exclusiv din donaţii. El a ajutat 200 de pisici şi 60 de câini din Liov în trei transporturi - inclusiv un câine cu un glonţ înfipt în coloana vertebrală şi o capră pitică cu picioare bolnave. VEZI FOTO, în Galeria de imagini de mai jos! ↓
Organizaţia de caritate are planuri ambiţioase de a cumpăra  încă o ambulanţă şi o facilitate inovatoare pentru relocarea căţeilor, un „sat de câini”, unde animalele pot socializa în timp ce sunt monitorizate de potenţialii viitori proprietari. Personalul centrului primeşte în prezent un scaun cu rotile pentru un câine pe nume Vira, în vârstă de şapte ani, care are un glonţ blocat în coloana vertebrală. Din păcate, mai toate animalele suferă de sindrom post-traumatic.


Articole înrudite