25 APRILIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
ALDE: Cristian Dima face dezvăluiri despre relaţia Gabrielei Firea cu fostul ministru al Mediului
ALDE: Cristian Dima face dezvăluiri despre relaţia Gabrielei Firea cu fostul ministru al Mediului

Scandalul pe tema poluării, generat de schimbul de replici dintre Ministrul Mediului, Costel Alexe, şi Gabriela Firea, scoate la iveală modul cum decurgea relaţia primarului general al Capitalei cu fostul ministru al Mediului, Graţiela Gavrilescu. Totul a pornit după ce, marţi, 07 ianuarie 2020, Costel Alexe i-a reproşat Gabrielei Firea că nu a luat măsuri pentru îmbunătăţirea calităţii aerului. „Mutaţi-vă din Bucureşti, dacă nu vă place în Bucureşti”, i-a răspuns Firea, potrivit Mediafax.

În acest context, preşedintele ALDE Galaţi, Cristian Dima, care a fost şi consilier al Graţielei Gavrilescu în perioada în care aceasta era ministru, a dezvăluit cum funcţiona colaborarea între Gabriela Firea şi Graţiela Gavrilescu. „Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a început un război mediatic cu ministrul Mediului. Motivul? Mulţi ar spune că preocuparea domniei sale pentru mediu. Nicidecum. Mai degrabă vorbim despre imposibilitatea primăriţei de a-şi «subordona» încă un ministru al Mediului, aşa cum s-a întâmplat cu fostul ministru Gavrilescu. Doamna Firea spera că îi merge şi acum să ademenească prin diverse tertipuri un alt ministru de la Mediu care să ţină ascunse toate blocajele care s-au realizat din cauza domniei sale şi a indolenţei faţă de rezolvarea problemelor de poluare din Capitală. De ce spun asta? Pentru că am văzut ce poate să facă un grup toxic din care făceau parte doamna Firea, domnul Dragnea şi doamna Dăncilă şi cum «momeau» un ministru doar pentru a le susţine interesele. În perioada în care am încercat să o consiliez pe ministrul Graţiela Gavrilescu, aceasta părea că e trup şi suflet cu liderii PSD, răspundea comenzilor venite din zona Liviu Dragnea, Viorica Dăncilă, dar şi Gabriela Firea. De câte ori încercam să îi explic, alături de colegi din minister, importanţa unor proiecte ce vizează poluarea, doamna Gavrilescu aştepta să «ia lumină» de la fostul lider al PSD şi de la doamna Firea, acolo unde era implicat Bucureştiul. De aici şi motivul pentru care în Capitală situaţia poluării este cea din prezent şi pe care doamna Firea încearcă să o ascundă prezentând date din zilele în care bucureştenii erau în vacanţă (vezi Doamne, Gabriela Firea prezintă date din 31 decembrie când Bucureştiul era gol, dar fuge să dea răspunsuri despre depăşirile de sute de ori peste normal dintr-un weekend normal)”, susţine Cristian Dima, fost consilier al Graţielei Gavrilescu.

Acesta afirmă că problema poluării din Capitală, dar şi din alte oraşe mari ale ţării, era binecunoscută de Firea, la fel şi de fostul ministru. Însă, Gavrilescu a fost doar marionetă în mâinile primarului general al Capitalei şi a celor din jurul fostului premier Dăncilă. Fostului ministru al Mediului i-a fost "cumpărată" nepăsarea de către lideri din partea celor care trebuiau să fie parteneri de guvernare. „Temele legate de poluare şi deşeuri au reprezentat mereu o preocupare în şedinţele forurilor de conducere ale ALDE. Ministerul Mediului trebuia doar să înceapă să facă demersuri pentru a rezolva problemele din domeniu. Doamna Gavrilescu pleca din şedinţele ALDE spunând că îşi asumă anumite obiective, pentru ca doar câteva ore mai târziu la minister să îşi schimbe părerea în funcţie de diverse directive primite via Viorica Dăncilă sau Liviu Dragnea. Această modalitate de a «cumpăra» tăcerea unor persoane avide doar după funcţii de conducere a generat consecinţe asupra mediului. Teme majore ce ţin de poluare şi deşeuri îşi puteau găsi rezolvarea cu bunăvoinţă şi competenţă, lucruri care îi lipsesc doamnei Firea, dar şi cu viziune, ceea ce i-a lipsit doamnei Gavrilescu. Ministerul Mediului a fost condus, până la schimbarea guvernului, de o persoană compromisă, care a fost «cumpărată» de duetul Dragnea - Dăncilă. Şi ce au obţinut? Păi vedem astăzi din comunicarea publică a ministrului Costel Alexe, cel care nu a căzut în capcana de a fi cumpărat de lideri politici precum primarul Gabriela Firea. Acum ies la suprafaţă consecinţele blocării unor proiecte de mediu, a creşterii poluării sub toate aspectele şi, desigur, compromiterea unui ministru. Acum, doamna Firea a dat peste cineva care nu mai răspunde butoanelor. Din acest punct de vedere, felicitări lui Costel Alexe! Sper să reziste în faţa asaltului prietenilor doamnelor Firea şi Dăncilă”, spune Cristian Dima.


Articole înrudite