20 APRILIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
PDL şi UNPR au ajuns la o înţelegere la nivelul judeţului Galaţi şi vor merge împreună la alegerile locale. Aceştia urmează că în următoarea perioadă să îşi desemneze candidaţii pentru funcţiile de primar şi listele de consilieri locali şi judeţeni. Până acum au fost stabilite numele candidatului la funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţului, Eugen Chebac, şi a celui care va încerca să obţină un nou mandat de edil la Tecuci, Eduard Finkelstain.
Liste comune, candidaţi comuni
Vineri, la Galaţi, Mircea Toader, liderul local al PDL, şi Dan Dobrea, preşedintele UNPR Galaţi, au semnat pactul de colaborare care a dat naştere conglomeratului electoral „Alianţa pentru Progres” (APP). Aceştia vor susţine candidaţi comuni şi săptămâna aceasta vor înregistra noua înţelegere la Biroul Electoral. „Am intrat în linie dreaptă. Este constituită APP, care va avea candidaţi unici, liste comune. Îl vom susţine pe domnul Chebac la funcţia de preşedinte al judeţului. La nivel naţional, peste jumătate dintre organizaţiile judeţene ale PDL au încheiat asemenea acorduri cu UNPR sau cu alte partide. Suntem deschişi oricărei formaţiuni care doreşte să ni se alăture, sau asociaţie civilă, sau ONG. Ne vom gândi doar în cazul celor de la USL, dacă vor dori să ni se alăture”, a afirmat Mircea Toader. Liderul UNPR-ului de la malul Dunării, Dan Dobrea, este încrezător în noua înţelegere, care îşi doreşte a fi o alternativă pentru gălăţeni. „Mă bucur că apare cuvântul progres, care vine de la dezvoltare şi stabilitate. Vom da nişte oameni capabili, care vor construi un proiect pentru Galaţi. Înţelegerea este o alianţă electorală şi reprezintă o comuniune de idei”, a explicat Dan Dobrea.
APP îşi doreşte 30%
Deja sunt cunoscute două nume pe care APP-ul le va susţine la alegerile locale. La CJ va candida Eugen Chebac, iar la primăria Tecuci, Eduard Finkelstain. Actualul preşedinte al Consiliului Judeţului Galaţi se bucură de sprijinul membrilor PDL, dar şi al celor care şi-au exprimat opţiunea de candida. „PDL are o structură solidă, iar UNPR este un partid în creştere, aşa cum o arată sondajele. Sunt convins că vom câştiga la nivel local alegerile. Dorim să «decolorăm» Galaţiul. În ce priveşte candidatura mea, am spus, şi repet, dacă va veni un om mai bun şi mai pregătit decât mine, îl voi susţine. Dacă preşedintele CJ nu este cea mai bună persoană, eu nu ştiu ce să mai zic”, a explicat consilierul PDL Iulian Aramă. APP-ul şi-a propus ca la următoarele alegeri să obţină un scor electoral de 30%, iar ca număr de primării câştigate, aceştia speră să obţină 20 de localităţi. Alianţa va fi condusă de un Consiliu de Coordonare din care vor vor face parte membri marcanţi din ambele formaţiuni politice: senatorii Laurenţiu Chirvăsuţă şi Marius Necula, liderii Dan Dobrea şi Mircea Toader, dar şi Viorel Bălan, Iulian Aramă şi Eduard Finkelstain.


Articole înrudite