23 APRILIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Asociaţia „Moldova Vrea Autostradă” devine lobbyist la Bruxelles
Asociaţia „Moldova Vrea Autostradă” devine lobbyist la Bruxelles

Asociaţia „Moldova Vrea Autostradă” - MVA a anunţat, vineri, 26 martie 2021, că a fost înscrisă în Registrul Transparenţei al Comisiei Europene, şi a fost inclusă în categoria III şi anume „Organizaţii neguvernamentale”, mai precis: „Organizaţii neguvernamentale, platforme, reţele şi organizaţii similare”.
Registrul de transparenţă este o bază de date în care figurează organizaţiile care încearcă să influenţeze procesul de legiferare şi punerea în aplicare a politicilor de către instituţiile UE. Registrul arată ce interese sunt urmărite, de către cine şi cu ce buget. În acest fel, registrul permite controlul public, oferindu-le cetăţenilor şi altor grupuri de interese posibilitatea de a urmări activităţile de lobby.
Scopul registrului de transparenţă este acela de a se asigura că cei care încearcă să interacţioneze cu instituţiile UE îşi declară interesul în mod public şi oferă informaţii despre ei înşişi. Înregistrarea este voluntară, dar poate fi necesară pentru anumite tipuri de acces.
„Este un moment important pentru MVA care validează eforturile discrete făcute de noi până acum la Bruxelles dar mai ales deschide noi posibilităţi de relaţionare cu membrii Parlamentului European şi cu structuri specializate ale Comisiei Europene promovând principiul transparenţei”, a declarat Marius Alexa membru în conducerea colectivă a asociaţiei.
„Înscrierea în Registrul Transparenţei ne va oferi posibilitatea de a intensifica activităţile de lobby ale MVA la Bruxelles, într-un cadru transparent, prin care atât cetăţenii cât şi instituţiile europene pot urmări activitatea noastră, obiectivele urmărite şi resursele alocate în acest sens”, a declarat Iulian Boia coordonator al operaţiunilor MVA la Bruxelles şi membru în conducerea colectivă a asociaţiei.


Articole înrudite