03 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Cristian Dima: Dacă şi-au propus sa reducă populaţia prin eliminare în masă, au ales într-adevăr o soluţie disimulată bine, dar sigură!
Cristian Dima: Dacă şi-au propus sa reducă populaţia prin eliminare în masă, au ales într-adevăr o soluţie disimulată bine, dar sigură!

Este greu de înţeles cum poate cineva gândi şi acţiona în zona restrângerii libertăţilor şi drepturilor noastre! Cum să reduci programul de funcţionare a agenţilor economici în încercarea de a reduce aglomeraţia? De ce să reduci circulaţia în weekend exact când oamenii care sunt toată săptămâna la muncă, îşi fac cumpărăturile necesare traiului de zi cu zi! Ori nu ai experienţă şi legătură cu realitatea, ori eşti distructiv şi rău intenţionat.
Dacă deserveşti un număr de clienţi până la ora 21.00, ora închiderii de până acum, constaţi ca este aglomerat şi creste riscul epidemiologic. Reducând programul de funcţionare şi deservind acelaşi număr de clienţi, ce consecinţe crezi ca va fi? Va fic un stres suplimentar şi pentru clienţi şi pentru personalul angajat.
În plus, chiar dacă reduci programul de deplasare, tot acelaşi număr de maşini sau persoane vor dori să se deplaseze pe aceleaşi drumuri, dar într-o perioadă de timp mai scurtă şi, inerent, creşte aglomeraţia, cu consecinţe nefaste asupra sănătăţii populaţiei. Şi exemplele pot continua în turism, servicii publice, etc.
Dacă şi-au propus sa reducă populaţia prin eliminare în masă, au ales într-adevăr o soluţie disimulată bine, dar sigură!
Ar trebui demonstrat ştiinţific dacă aceste restricţii au rolul de reducere a riscului de îmbolnăvire şi transmitere intracomunitară a virusului, pentru că a trecut un an de zile de la debutul pandemiei, timp suficient să se facă studii cu rol semnificativ în deciziile de a reduce libertatea cetăţenilor. Autorităţile nu fac decât să aplice un mimetismul infantil şi nepotrivit, doar pentru a arăta Europei că noi facem mai mult ca ei în limitarea drepturilor şi libertăţii cetăţenilor, ceea ce este foarte grav pentru noi toţi. România are densitatea populaţiei mult redusă faţă de alte ţări, iar decidenţii noştri imită prosteşte ce văd în practica altor state urbanizate cu densitate incomparabil mai mare faţă de România!
Oamenii vor să muncească în ţara asta pe care ei se străduiesc să o închidă!


Articole înrudite