05 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Dan Nica, preşedintele organizaţiei locale PSD, a susţinut decis că apariţiile în sfera publică a dovezilor de colaborare cu Securitatea a medicului Bacalbaşa ar fi doar „o mizerie ordinară”, „făcătură de doi bani lipsită de inteligenţă”, pentru ca apoi să confirme că este personal în posesia unuia dintre dosarele cu pricina, ce conţine 10 dintre dovezile că Bacalbaşa îşi turna colegii.
Nica a precizat că Bacalbaşa deţine de la CNSAS o adeverinţă care infirmă colaborarea avută cu Securitatea. Şi Florin Pâslaru, asupra căruia justiţia s-a pronunţat, confirmând legăturile acestuia cu Securitatea, adică faptul că a fost turnător, deţinea două adeverinţe de la CNSAS contrare deciziei instanţei. Partidul nu a respins susţinerea lui Pâslaru şi nici nu intenţionează să o facă în viitor. În cadrul conferinţei de presă, Nica a ameninţat direct jurnaliştii, în repetate rânduri, că toţi cei care vor scrie despre turnătoriile lui Bacalbaşa vor fi daţi în judecată, pentru că primesc bani să îl denigreze pe candidatul USL. Numai că Bacalbaşa însuşi a recunoscut că şi-a turnat colegii, într-un interviu oferit unui jurnalist de la cotidianul naţional „România Liberă”, din ediţia de miercuri, 25 aprilie.
Întrebat de ce oferă gălăţenilor un candidat cu trecut de turnător pentru conducerea CJ şi dacă acesta va fi schimbat cu o altă persoană, fără un trecut discutabil, Dan Nica a precizat ferm că Bacalbaşa va rămâne candidatul USL. Referitor la toate pagubele financiare aduse bugetului spitalului de către Bacalbaşa, Dan Nica a precizat că nu cunoaşte aceste lucruri, indiferent cât de publice sunt ele. Dan Nica a fost iritat la ideea că Gheorghe Saghian ar trebui să fie desemnat candidatul USL la preşedinţia CJ, chiar dacă el e cel care va conduce cu adevărat judeţul, din spatele lui Bacalbaşa.
Deşi mesajul USL la nivel naţional este oferta îmbunătăţirii clasei politice, ca alternativă la actuala putere, la Galaţi, USL menţine persoane cu trecut dubios atât în fotolii de parlamentari, cât şi la conducerea unor instituţii publice. Dan Nica a refuzat ideea ca PSD să-şi schimbe garnitura de directori cu trecut de turnători şi nici nu a infirmat intenţia de a pregăti revenirea unuia dintre aceştia la conducerea Muzicalului, în ciuda abuzurilor pe care acesta le-a comis de-a lungul anilor asupra artiştilor.
Conferinţa de ieri a reprezentat refuzul constant al lui Dan Nica de a oferi răspunsuri la majoritatea întrebărilor puse de aproape toţi jurnaliştii, dovedind că transparenţa clamată în mesajele USL la nivel naţional reprezintă chestiuni cu care fostul ministru de interne se dovedeşte a avea legături de paralelism.


Articole înrudite