26 APRILIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Bătălie mare pe locurile din Consiliul de Administraţie al Transurb. PNL vrea interviuri LIVE
Bătălie mare pe locurile din Consiliul de Administraţie al Transurb. PNL vrea interviuri LIVE

Procesul de recrutare şi selecţie pentru cele şapte poziţii de membru în Consiliul de Administraţie al Societăţii TRANSURB S.A Galaţi s-a încheiat.
Selecţia candidaţilor a fost efectuată de către Comisia de selecţie a candidaţilor în consiliile de administraţie la societăţile la care Municipiul Galaţi este acţionar unic asistată de către SC FOX MANAGEMENT CONSULTANTS S.R.L. Bucureşti, în calitate de expert independent, în baza unei hotărâri aprobată în Consiliul Local (CL) care prevede necesitatea găsirii unui expert independent în vederea desfăşurării procesului de selecţie a membrilor consiliului de administraţie al Societăţii Transurb SA Galaţi.
Etapele procesului de recrutare şi selecţie au fost: evaluarea prealabilă a dosarelor de candidatură care alcătuiesc lista lungă, evaluarea finală a candidaţilor selectaţi în lista scurtă şi susţinerea unui interviu.

Consilierii PNL nemulţumiţi de modalitatea de desfăşurare a concursului

”Au fost un număr impresionant de candidaţi, 21 pe 7 locuri, adică au fost 3 pe un loc (..) De aceea propun, şi o să propun şi în şedinţă de CL, din punctul meu de vedere trebuie făcută o dezbatere publică pentru acest domeniu de activitate. Pentru că, eu cred că pentru comunitatea noastră sunt câteva lucruri importante, faptul că fac parte dintr-un corp profesoral, cred că, educaţia ar trebui să fie primul obiectiv al unui primar, al unui Consiliu Local, a doua să fie sănătatea, al treilea obiectiv ar putea să fie străzile şi al patrulea transportul în comun, pentru că de acest transport în comun depindem cu toţii. În funcţie de cum este traficul într-o zi, reuşeşti să ajungi la timp în locurile în care îţi propui să ajungi. Mai mult, al doilea aspect vizavi de ghidul de interviu şi de modul în care s-a desfăşurat interviul, o să propun ca acest interviu să fie un interviu filmat audio-video, dacă s-ar putea şi dacă ne permite legea, mi-aş dori chiar foarte mult ca acest interviu să fie live, pentru că, eu cred că oamenii de acolo din CA-urile respective, reprezintă gălăţenii şi reprezintă interesul nostru al tuturor. Recunosc, nu sunt un specialist în ceea ce înseamnă Transurb, transport în comun, dar, nu pot să cred că la nivelul Galaţiului nu există oameni care să aibă soluţii viabile pentru transportul în comun” a declarat consilierul PNL, Valeriu-Onuţ Atanasiu care a mai dezvăluit că ”Oamenii care s-au prezentat şi care au fost prin Consiliul de Administraţie al Transurb spuneau «Ăştia nu au un pistol pneumatic, nu au o presă de scos rulmenţii, ăştia în continuare la Transurb iau un ciocan, un levier şi încearcă să dea cu ciocanul şi levierul».

Propunere de rezolvare pentru a scoate Transurb-ul din hăul în care se află

Ca să rezolv Transurb-ul nu făceam târg auto şi mai luam 10 autobuze sau 10 tramvaie ca să rezolv un punct care e critic, pentru a scoate Transurb-ul din hăul în care se află, pentru că putem spune că e un hău, ca să ai o asemenea datorie, cum spunea domnul Caliga (n.r. - directorul general al Transurb SA, Gigel Caliga), în ultima şedinţă de Consiliu Local şi care reprezintă în momentul de faţă o gaură în bugetul local. E vorba de 50 milioane de lei subvenţie”, a mai declarat Valeriu-Onuţ Atanasiu.


Articole înrudite