25 APRILIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App

Consilierii judeţeni au aprobat, în cadrul şedinţei de săptămâna aceasta, proiectul privind bugetul local al judeţului pentru anul 2014, un subiect numit de preşedintele CJ, Nicolae Bacalbaşa, „duzina dracului”. Conform hotărârii, a fost repartizată suma de 15.400.000 lei din excedentul anului 2013 lucrărilor de investiţii, bani împărţiţi mai multor obiective, precum reabilitare drumuri judeţene - investiţie în continuare (3.800.000 lei), Spitalul Judeţean - investiţii în continuare (3.450.000 lei), dotări independente (1.000.000 lei), cheltuieli de expertiză şi proiectare (325.000 lei), reparaţii capitale (3.175.000 lei), Asistenţa Socială şi Protecţia Copilului (100.000 lei), sistemul de management integrat al deşeurilor (1.050.000 mii lei), proiectare pentru obiective de investiţii 2014-2020 (2.500.000 mii lei).
La această hotărâre, consilierul PP-DD Simona Hapeci a ţinut să roage preşedintele CJ ca din suma pentru reabilitarea drumurilor judeţene să se repartizeze fonduri şi pentru refacerea DJ 251H, situat între Corod şi Valea Mărului. Drept răspuns la solicitarea Simonei Hapeci, preşedintele CJ i-a spus că ştie foarte bine că drumul menţionat arată "ca după bombardament". "În filosofia acestui buget, grosul banilor a mers pe plombări şi unde vom mai putea - covoare asfaltice, pentru că situaţia drumurilor judeţene este destul de proastă. (...) Banii s-au dus în majoritate pe drumuri şi o să căutăm să punem Spitalul Judeţean în parametri cât mai buni", a explicat Nicolae Bacalbaşa.
Proiectul a primit undă verde de la consilieri cu o abţinere, cea a lui Dorin Butunoiu (PSD), care a fost nemulţumit de faptul că în privinţa bugetului pe anul 2014, Autoritatea Teritorială de Ordine Publică (ATOP), al cărei preşedinte este, nu a fost luată în considerare. "Ţinând cont că pe 2013 nu s-a primit nicio finanţare şi nu am reuşit să prijinim activitatea Poliţiei Judeţului Galaţi, am considerat că în 2014 lucrurile vor evolua cât de cât puţin. În speranţa că era necesar şi să sprijinim în primul rând ATOP şi apoi Poliţia judeţului Galaţi, am considerat că trebuie să prindem o anumită sumă de bani în bugetul ATOP şi apoi să intervenim unde putem cât de cât să sprijinim şi noi ordinea şi liniştea publică", şi-a motivat Butunoiu decizia. (N.R. - ATOP nu are un buget separat şi Dorin Butunoiu este bugetat salarial de către CJ.) Acesta a mai menţionat faptul că în cazul în care nu va primi sprijin pentru activitatea ATOP, într-un interval scurt de timp îşi va prezenta demisia în faţa consiliului. Nicolae Bacalbaşa a explicat că, în ceea ce priveşte proiectul ATOP de a pune camere video, ideea este bună, dar e nevoie de mulţi bani, care sunt şi aşa limitaţi.


Articole înrudite