29 MARTIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Butunoiu anunţă ruptura de PSD
Butunoiu anunţă ruptura de PSD

Se zvoneşte de la un timp că Dorin Butunoiu va pleca din PSD, în urma mai multor nemulţumiri acumulate. Consilierul judeţean a fost ţinta mai multor schimburi de replici contondente cu preşedintele CJ, Nicolae Bacalbaşa, colegul său de partid, în cadrul şedinţelor publice, fiind limpede tensiunea dintre cei doi. Între timp tensiunile nu s-au dizolvat, ci dimpotrivă.
L-am contactat telefonic pe Dorin Butunoiu, iar acesta ne-a mărturisit intenţia de a pleca din partid, precizând că este doar o chestiune de zile plecarea din PSD, decizia lui fiind luată în procent de 99%. Dorin Butunoiu ne-a declarat: “Deocamdată nu mă mai regăsesc în PSD şi nu vreau să fiu o piatră de moară pentru cei care şi-au reconfigurat echipele. Unii dintre noi am fost puşi la colţ în partid, văzuţi ca revoluţionari. Mi-a ajuns ca în 8 ani de politică să văd cum sunt trataţi tinerii în PSD”. Butunoiu spune că nu va demisiona din PSD, ci “pur şi simplu nu voi mai merge la partid”, însă îşi va continua activitatea de consilier judeţean, atât în comisie, cât şi la şedinţele de plen, până la pierderea sprijinului politic din partea PSD, ceea ce ar atrage, conform legii, pierderea mandatului de ales judeţean.
Butunoiu a confirmat că poartă negocieri cu mai multe partide: “Mi-aş dori să fiu cap de listă la un alt partid, care se pliază pe modul în care văd eu lucrurile. Am purtat discuţii cu mai multe partide. Mi s-a propus de către un partid să fiu candidatul la primărie, dar eu nu am experienţă pe municipiu. Eu cunosc oamenii din judeţ, judeţul, şi aici pot dezvolta proiecte”. De altfel, se ştie că Dorin Butunoiu este artizanul a zeci de proiecte cu finanţare europeană şi se pare că planurile sale de viitor se vor axa mult pe acest domeniu.


Articole înrudite