Călin Popescu Tăriceanu a fost ales preşedinte unic al ALDE prin vot electronic

Luni, 24 Aprilie 2017 00:00
Publicat în Politica
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Delegaţii din cele 47 de filiale ale ALDE au ales noua conducere, în cadrul lucrărilor Congresului acestui partid, care s-a desfăşurat în perioada 21-22 aprilie, la Bucureşti. Călin Popescu Tăriceanu a fost ales preşedinte unic al ALDE cu 1.065 voturi din totalul de 1.094 exprimate. Călin Popescu-Tăriceanu a fost ales conform tuturor principiilor democratice în funcţia de preşedinte al Alianţei Liberalilor şi Democraţilor, sistemul de vor fiind unul electronic. Tot în cadrul acestui Congres a fost votat şi noul statut, care prevede ca numărul vicepreşedinţilor să se dublează pentru a asigura accesul mai multor persoane la masa deciziei.
Din echipa de conducere a ALDE mai fac parte 16 vicepreşedinţi: Graţiela Gravilescu - vicepremier şi ministrul a Mediului în Guvernul Grindeanu; Teodor Meleşcanu - ministru de Externe; Andrei Gerea; Varujan Vosganian; Constantin Avram; Steluţa Cătăniciu; Toma Petcu - ministrul Energiei; Ovidiu Silaghi; Alexandru Băişanu; Ioan Ţintean; Mihai Niţă; Marian Cupşa; Mircea Moloţ; Ion Cupă; Nicolae Nasta şi Dumitru Lovin. Alte 17 persoane au fost alese în Biroul Politic Executiv al ALDE în calitate de simpli membri: Daniel Chiţoiu, Dian Popescu, Mircea Minea, Viorel Ilie, Viorel Palaşcă, Marius Popa, Ioan Ciugulea, Cornelia Negruţ, Cristian Dima, Jian Turcan, Ionel cel Mare, Florică Calotă, Ioan Lazăr, Remus Borza, Radu Cojocaru, Marius Mateescu şi Cătălin Harnagea.
În discursul adresat delegaţilor participanţi la Congres, Călin Popescu-Tăriceanu a făcut o trecere în revistă a momentelor importante prin care ALDE a trecut de la înfiinţarea sa şi a subliniat reuşitele obţinute dar şi principiile care stau la baza formaţiunii politice. Drepturile şi libertăţile cetăţenilor, democraţia, combaterea abuzurilor instituţiilor de forţă, iniţiativele în plan economic şi legislativ, precum şi liberalismul sunt obiectivele asumate de către ALDE şi reprezintă direcţiile de dezvoltare ale politicilor partidului. În continuare, Călin Popescu-Tăriceanu i-a invitat pe cei prezenţi să lupte pentru lucrurile în care aceştia cred, deoarece în politica adevărată fiecare dintre noi trebuie să aibă curajul să îşi asume ideile şi proiectele pe care le dorim implementate în societate.
La final, Tăriceanu i-a felicitat pe cei care au fost aleşi în conducerea partidului: "Cred că, din ceea ce am auzit, prezentarea rapidă a rezultatelor, cei care au o bună notorietate în partid şi în afara partidului au avut un avantaj net în competiţie şi au ocupat primele locuri. Ştiu că mulţi v-aţi străduit să obţineri sprijinul lor. Nu vreau decât să vă felicit pe cei care aţi obţinut rezultate care să vă propulseze în conducerea partidului. Dacă nu suntem capabili să strângem voturi între noi, ce să ne aşteptăm să strângem voturile în afară? E un organism viu, oamenii îşi fac campanie în interior", a mai spus preşedintele ALDE.
”Am fost plăcut impresionat de participarea masivă a colegilor delegaţi din toată ţara, sala Al. I. Cuza de la Palatul Parlamentului dovedindu-se a fi neîncăpătoare pentru cei peste 1.300 de participanţi care au venit să îşi aleagă în mod democratic preşedintele şi să îşi susţină liderii în alegerile interne desfăşurate în cadrul Congresului. Îi felicit pe toţi colegii care au participat la alegerile interne şi le mulţumesc tuturor delegaţilor care mi-au dat votul lor şi care mi-au susţinut astfel candidatura în cadrul Biroului Politic Executiv ALDE. Alegerile s-au desfăşurat în mod eficient, prin vot electronic, securizat, garantându-se astfel corectitudinea procesului electoral şi eliminându-se din start orice speculaţii. În mod evident, organizaţiile din ţară care au obţinut un scor bun în alegerile locale şi parlamentare au performat şi în cadrul alegerilor interne. Doresc totodată să-i felicit pe toţi colegii delegaţi - care au înţeles scopul şi importanţa ALDE în România - pentru mobilizarea de care au dat dovadă şi pentru dedicaţia pe care au arătat-o faţă de viziunea unui partid liberal autentic, a cărui datorie este să lupte în permanenţă pentru siguranţa, drepturile şi bunăstarea cetăţenilor”, a spus preşedintele executiv al ALDE Galaţi, Cristian Dima.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu