18 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Care ar trebui să fie priorităţile Galaţiului anul acesta?
Care ar trebui să fie priorităţile Galaţiului anul acesta?

La începutul acestui an am încercat să aflăm de la consilierii locali de la diferite partide care sunt, în opinia lor, priorităţile Primăriei în acest an, mai exact ce ar trebui să se facă pentru ca oraşul să se dezvolte şi să capete un nou look.
Mihai Bucatanschi, consilier local PNL, ne-a declarat că, în opinia sa, principalele preocupări ale Primăriei ar trebui să fie construirea unui spital municipal, Galaţiul fiind singurul oraş din ţară care nu are un spital municipal, care să asigure tratarea pacienţilor în cazul în care s-ar întâmpla ceva grav, şi de asemenea construirea unui nou sediu al Primăriei, despre care se tot vorbeşte de ani de zile.
Consilierul local PDL Victor Dobrea crede că principalele obiective ar fi să se termine povestea cu garajele, în sensul în care ce s-a început să se continue, făcând referire la bateriile de garaje demolate, unde ar trebui să fie amenajate locuri de parcare şi de joacă şi unde lucrările trenează. ”A doua prioritate ar fi repararea străzilor, şi vreau să vă spun că strada Basarabiei, care reprezintă intrarea în România dinspre Republica Moldova, este o ruşine legat de modul în care arată, îţi rupi maşina dacă circuli pe acolo. Mai sunt şi altele, dar măcar atâta lucru să se facă, restul sunt utopii, legate de construirea de tuneluri sau de aeroporturi, care înseamnă doar cheltuirea de bani pe studii de fezabilitate, care sunt valabile cam doi ani de zile”, ne-a mai declarat Victor Dobrea.
Consilierul local UNPR Victor Malinovici ne-a declarat că, în opinia sa, principalele priorităţi sunt rezolvarea problemei legate de încălzirea oraşului şi crearea de condiţii pentru atragerea de investitori. „Mă refer aici la construirea unui drum şi a unui tunel pe sub Dunăre, altfel, economic, Galaţiul moare încetul cu încetul”. Consilierul local al PSD Marius Humelnicu ne-a declarat următoarele: „Avem nevoie de locuri de muncă şi de investiţii, când vin investitorii trebuie să stai cu ei de vorbă, să vezi ce doresc şi să le oferi cam tot ce le-ar trebui, inclusiv să le creezi infrastructura. De asemenea, mai trebuie rezolvată problema termoficării şi a transportului şi să cheltuim banii alocaţi în bugetul local pentru investiţiii în oraş. Este de neînţeles cum de 2 ani de zile banii din bugetul de investiţiii s-au cheltuit doar pe jumătate”.


Articole înrudite