25 APRILIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Cătălin Drulă: PSD îl protejează pe Virgil Popescu
Cătălin Drulă: PSD îl protejează pe Virgil Popescu

Președintele USR, Cătălin Drulă, acuză Partidul Social Democrat de faptul că îl protejează pe ministrul Energiei și reamintește că este pentru a treia oară când Uniunea Salvați România depune o moțiune împotriva lui Virgil Popescu.
"Dincolo de micile înțepături pe care și le adresează pe ici pe colo, așa, cât de cât, ca să nu pară că sunt complet în brațe unii cu alții, PSD este cel care îl protejează pe Virgil Popescu. USR este la a treia moțiune pe care o depune împotriva lui Virgil Popescu, care vă aduc aminte că este un ministru care este de trei ani în funcție. Majoritatea miniștrilor acestui guvern sunt de un an, aproape, de când este acest guvern învestit. Virgil Popescu este din 2019 ministrul Energiei. (...) Este un dezastru ce a făcut acest om", a spus liderul USR, pentru Realitatea TV.
Întrebat dacă USR ar intra alături de PSD la guvernare, în cazul în care s-ar rupe coaliția, Drulă a exclus o astfel de variantă. El a reproșat Guvernului că "se bucură" de prețurile mari la energie, deoarece acest lucru crește încasările la buget.
"Nu se rupe coaliția, câinii mai au de ros oase la măcelărie. Din păcate, această coaliție păstorită de Iohannis, PSD-PNL, este o coaliție care duce România în faliment. Semnele că suntem pe buza prăpastiei din punct de vedere economic se adună zi de zi. Iarna aceasta va fi extrem de grea și vedem că ei se hrănesc din aceste prețuri mari ale energiei. Dacă vă uitați pe cifre, cât a încasat bugetul de stat suplimentar, se bucură de prețurile mari. Acest guvern PNL-PSD se bucură de prețurile mari la benzină, de prețurile mari la kilowatt", a spus Drulă.
USR va depune moțiune simplă împotriva ministrului Energiei, Virgil Popescu, în prima zi a sesiunii parlamentare, a anunțat marți președintele partidului, Cătălin Drulă.
"După 3 ani în care ministrul a fost doar spectator în fotoliu, românii plătesc facturi uriașe la energie și sărăcesc pe zi ce trece. Europa de Vest adoptă măsuri care au fost propuse și în România de USR, dar între timp Virgil Popescu duce România către o iarnă extrem de dificilă. Măsurile luate de PSD și PNL au îndatorat România cu 30 miliarde lei, bani pe care îi vor plăti copiii și nepoții noștri", a scris liderul USR, pe Facebook. (sursa Agerpres)


Articole înrudite