07 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Ce a reuşit Stan să facă în cei 4 ani şi ce mai e de făcut
Ce a reuşit Stan să facă în cei 4 ani şi ce mai e de făcut

Marius Stan, edilul Galaţiului, a trecut în revistă, în cadrul unei conferinţe de presă, câteva dintre obiectivele realizate în mandatul său, precum şi proiectele care se află în diferite stadii de lucru şi trebuie finalizate în mandatul viitor. Printre ceea ce i-a reuşit primarului actual se află completarea infrastructurii de apă şi canalizare ale oraşului, astfel încât în prezent avem 90% din străzile oraşului conectate la reţeaua de apă şi canalizare, faţă de 60%, cât existau la începutul acestui mandat.
Stan a reamintit: finalizarea Sălii sporturilor, Baia Comunală şi Patinoarul oraşului, care este în prezent o sală polivalentă, putând fi utilizată pentru multiple competiţii, fără ca gheaţa să fie topită. Orăşelul copiilor este o investiţie exclusivă a acestui mandat, parcurile cu locuri de joacă pentru copii din întregul oraş, finalizarea reabilitării Grădinii Publice, unde fântâna arteziană poate încânta prin iluminatul său inclusiv noaptea, Parcul Viva, care poate reprezenta un exemplu naţional, mall-ul, unde în curând va fi demarată extinderea lucrărilor pentru dezvoltarea cinematografului multiplex, astfel încât, acesta, pe lângă cinematograful de la Casa de Cultură a Sindicatelor (deja funcţional) să poată satisface necesitatea cinefililor gălăţeni. Marius Stan a enumerat îmbunătăţirea dotărilor din şcoli şi grădiniţe, punctată fiind situaţia terenurilor de fotbal ale şcolilor, care au gazon sintetic, dar şi dezvoltarea sporturilor de echipe, ce au ajuns la nivele importante (locul 2 după Bucureşti). Edilul a mai vorbit despre cartierul social, care e finalizat dar nu a fost dat în folosinţă deoarece a trebuit să se refacă reţeaua electrică, după incidentul de la Colectiv. De asemenea, Stan spune că parcarea din Micro 19 este un model, iar cea din zona Ancora se va finaliza în circa 4 luni.
Un alt proiect extrem de important care va fi finalizat în toamnă este sediul primăriei, la care se lucrează deja la montarea geamurilor. Şi nu în ultimul rând, a amintit mult discutatul proiect al subtraversării Dunării, care a ajuns în etapa dezbaterii privind studiul de fezabilitate, care va fi prezentat miercuri, 18 mai, în aula Facultăţii de Mecanică. În plus, Marius Stan a punctat faptul că strategia de dezvoltare a infrastructurii României a fost retrimisă de Parlamentul European înapoi, iar în prezent aceasta este resupusă dezbaterii din Parlament. Edilul a precizat că a participat la dezbaterea pe acest subiect la care s-a aflat şi comisarul european Corina Creţu, iar domnia sa ştia despre proiectul de dezvoltare ce includea S-E României, de la Dan Nica. Marius Stan a punctat că, deşi îl critică pe Nica pentru că nu a sprijinit Galaţiul din poziţiile cheie pe care le-a deţinut anterior, din cea de europarlamentar a reuşit să promoveze zona noastră.
Marius Stan i-a criticat din nou pe liderii PNL şi PSD pentru că Galaţiul a fost condamnat la subdezvoltare economică şi a spus că, în opinia sa, contracandidaţii Ciumacenco şi Pucheanu reprezintă marionete manevrate de Nica şi Dobre.
Edilul a reamintit cazul a două poiecte pentru care există documente întocmite şi care au fost plătite, dar care de fapt nu au fost executate vreodată. E vorba de canalului colector de la Inelul de Rocadă, în valoare de 600 de mii de euro, pentru care îl consideră responsabil pe Florin Popa, şi de staţia de epurare din cartierul Dimitrie Cantemir, cam de aceeaşi valoare, pentru care e considerat responsabil Nicuşor Ciumacenco.


Articole înrudite