29 MARTIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Ce partid susţine binomul Marius Stan - Aurel Vlaicu pentru a candida la alegerile locale
Ce partid susţine binomul Marius Stan - Aurel Vlaicu pentru a candida la alegerile locale

Discuţiile pe tema alegerilor locale de anul viitor sunt în toi. S-au vehiculat multe nume, partidele au lansat zvonuri în tatonare cu diferite nume ce ar putea candida pentru fotoliul de primar al municipiului Galaţi, însă singura candidatură concretă pare a fi a actualului primar PSD, Ionuţ Pucheanu. Tot anul acesta, a pornit zvonul că fostul primar, Marius Stan, ar cocheta din nou cu ideea de a candida, însă majoritatea surselor politice spun că nu a reuşit să bată palma cu niciunul din partidele principale. 

Iată însă că este prima dată când un partid comunică oficial, prin intermediul unui comunicat de presă, că susţine candidatura acestuia. Este vorba despre Partidul Împreună Pentru Moldova, formaţiune politică apărută ca urmare a demersului România vrea autostrăzi - #şîeu, precum şi a Asocialţiei Civice “Împreună pentru A8” care, în luna octombrie 2019, a înregistrat oficial Partidul Împreună Pentru Moldova, care are ca membri fondatori, un ieşean - Cătălin Urtoi şi un gălăţean - Marian Dumitru.

”Criza politică a trecut. Dragnea e la puşcărie, guvernul PSD a căzut, avem guvern nou, iar Dancila nu va fi preşedintele României. Pe noi ne interesează mai mult, acum, Galaţiul. Mai e puţin până la alegerile locale, iar celelalte partide amâna strategic anunţarea candidaţilor la Primărie. Partidul Împreună Pentru Moldova e cel mai tânăr partid şi e firesc să propunem un alt fel de a face politică. Propunem respect pentru comunitate, transparenţă şi invităm la dezbatere. Lansăm o provocare către toate forţele anti-psd: trebuie să construim împreună pentru Galaţi! În lipsa unei construcţii comune, psd-ul câştiga. Cu alegeri într-un tur, ca acum, sau în două tururi. Candidatul incompetenţilor câştiga. Şi asta nu e o metaforă, ci un fapt. Partidul Împreună Pentru Moldova invită toate forţele politice şi civice, care se simt anti-psd, să se alăture în această alianţă pentru Galaţi. Nu oprim provocarea aici şi ridicăm miza: lansăm o invitaţie către cei pe care noi îi consideram nucleul unei echipe câştigătoare. Aurel Vlaicu - Marius Stan.

Această propunere vine în urma unei campanii pe care am iniţiat-o, intitulată "Căutăm primar". Criteriile analizei noastre au fost competenta, rezultatele şi absenţa obedientei faţă de interesele de grup. Vorbim de oameni care au realizat ceva şi fără ajutor politic. (...) Aşadar, astăzi suntem în măsură să anunţăm că Partidul Împreună Pentru Moldova va susţine echipa Aurel Vlaicu- Marius Stan. Şi-i invităm pe cei cu care vrem să construim pentru Galaţi, să ni se alăture în acest demers. Decizia de a iniţia aceasta acţiune acum vine în urma discuţiilor pe care le-am avut cu Aurel Vlaicu. Am descoperit un profesionist, un om care cunoaşte administraţie mai bine ca oricine. Suntem pe aceeaşi lungime de undă. Partidul Împreună Pentru Moldova preţuieşte competenta, nu obedienta faţă de partid. Pe de altă parte, nu căutăm oameni noi, cu orice chip, ci oameni în primul rând competenţi. Atenţie, însă! Noi nu căutăm un candidat al Partidului Împreună Pentru Moldova. Noi căutăm o echipă bună pentru Galaţi! Nu pentru a lupta împotriva cuiva, ci pentru a lupta pentru comunitate. Împreună Pentru Galaţi”, se arată într-un comunicat al Partidului Impreuna Pentru Moldova semnat de Marian Dumitru - Vicepresedinte şi Daniel Marian Lupascu- Secretar General.


Articole înrudite