25 APRILIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Consilier la primărie găsit în incompatibilitate de ANI
Consilier la primărie găsit în incompatibilitate de ANI

Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a constatat starea de incompatibilitate în cazul fostului Consilier Asistent în cadrul aparatului de specialitate al Primarului Comuna Negrileşti, Judeţul Galaţi, Lău Ionelia-Mariana.

Potrivit ANI, aceasta s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 27 august - 26 septembrie 2020, întrucât  a participat la alegerile locale 2020 în calitate de candidat pentru funcţia de consilier local, fără să-şi suspende raportul de serviciu pe perioada desfăşurării campaniei electorale şi până în ziua ulterioară alegerilor.

"Persoana evaluată a încălcat astfel prevederile art. 97, alin. (2), lit. a) din Legea nr. 161/2003, coroborate cu prevederile art. 514, alin. (1), lit. h) din O.U.G nr. 57/2019 (în vigoare începând cu data de 05.07.2019), potrivit cărora:
- art. 97, alin. (2), lit. a) din Legea nr. 161/2003, potrivit căruia „(2) Raportul de serviciu al funcţionarului public se suspendă: a) pe durata campaniei electorale, până în ziua ulterioară alegerilor, dacă nu este ales”;
- art. 514, alin. (1), lit. h) din O.U.G nr. 57/2019, potrivit căruia „Raportul de serviciu se suspendă la iniţiativa funcţionarului public în următoarele situaţii: h) pentru participare la campania electorală, pe durata campaniei electorale şi până în ziua ulterioară alegerilor”", precizează ANI.

Lău Ionelia-Mariana a fost informată despre declanşarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum şi drepturile de care beneficiază - de a fi asistată sau reprezentată de un avocat şi de a prezenta date sau informaţii pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris, dar aceasta nu a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere, în exercitarea dreptului la apărare, menţionează ANI.


Articole înrudite