07 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Continuă seria penibilelor şedinţe extraordinare „provocate” de USL
Continuă seria penibilelor şedinţe extraordinare „provocate” de USL
Atât de nerăbdător e Bacalbaşa să mai fure o clipă în faţa camerelor de luat vederi, încât „îşi provoacă” aproape singurel - mă rog, cu ajutorul USL - momentele de satisfacţie. Şi dacă asta poate veni moka, este excelent! Şedinţele CJ fiind unele de interes public, beneficiază de mediatizarea presei. Ocazie excelentă pentru Bacalbaşa să se dea şef peste judeţ. De această dată Eugen Chebac era prezent la o gală de decernare de premii, CJ Galaţi fiind desemnat câştigător pentru unul dintre proiectele pe fonduri europene. Deplasarea fiind programată pentru perioada 3-5 mai, a fost confirmată participarea lui Chebac încă din 27 aprilie, existând inclusiv rezervările aferente cazării.
E drept că pentru a-i ieşi sceneta candidatului USL la preşedinţia judeţului, cei doi actuali vicepreşedinţi CJ, respectiv fostul tătuc îngenunchiat acum chiar de proprii aliaţi, Eugen Durbacă (preşedintele organizaţiei PC) şi tovarăşa dirigintă Tania Bogdan (acum liberală) au grijă să lipsească. Şi asta se întâmplă deşi şi-au pus numele pe convocatoarele şedinţelor extraordinare din ultimele luni. Ba mai mult, pentru ultima şedinţă chiar le-au ieşit de vreo 4 mărgele puite de creieraşele lor odihnite, adică au reuşit să vină cu propuneri de hotărâri iniţiate de câţiva consilieri USL. Reamintim că încă din ultimele două luni ale anului trecut se plângeau că preşedintele CJ, Eugen Chebac, care ar fi tiranic, nu îi lasă şi pe ei să iniţieze propuneri adoptate de plenul judeţului. Puteau veni cu propriile propuneri la fiecare dintre şedinţele extraordinare pe care le-au tot convocat. Preferau însă ca pe ordinea de zi să treacă doar câteva propuneri, şi acelea iniţiate de Chebac, asta ca să aibă ocazia să îl insulte pe Chebac în plen, doar aşa, fiindcă i-au apucat pandaliile că omul nu s-a lăsat intimidat de presiunile lor pentru a se retrage din cursa încă unui mandat.
Reamintim ridicolul unei şedinţe extraordinare din aprilie, când lenea i-a determinat să adopte o struţo-cămilă. Un proiect respins în forma iniţială, semnată Eugen Chebac, dar la care au adoptat anexele, propuse de ei. E ca şi cum am avea la o casă etajele, fără fundaţie şi parter, ori pilonii de susţinere specifici lacustrelor.
Circoteca din plenul „provocat” al extraordinarelor CJ se desfăşoară în felul următor: consilierii USL prezenţi, care mai vin, căci ultima oară conservatorii nu au mai catadicsit nici ei să vină, îl propun pe Bacalbaşa preşedinte de şedinţă, apoi îl votează. După care Bacalbaşa se aşează în zona unde de obicei se află preşedintele şi cei doi vicepreşedinţi CJ. Are mare grijă să ocolească scaunul pe care stă de obicei Chebac - i-o fi frică să nu îl muşte scaunul! - alege un altul alăturat, după care abia îşi mai încape în piele de bucuria de a se vedea pe post de şef închipuit, crezându-se real. Apoi purcede la conducerea şedinţei simulacru. Şi la ultima scenetă de acest gen, de vineri 4 mai, consilierii PSD şi PNL prezenţi (din totalul de 34 plus preşedintele CJ absentau 13 consilieri şi preşedintele) s-au achitat de rolurile de marionete ale căror mâini s-au ridicat automat pentru a trece... mărgelele (proiectele) aruncate. E de apreciat zelul consilierilor PSD şi PNL care au venit încă de la cântatul cocoşilor la prefectură, şedinţa fiind convocată de cu dimineaţă (ora 9.00), asta pentru ca Bacalbaşa să aibă timp ulterior să facă pe victima în faţa completului de judecată al Curţii de Apel, care l-a întrebat în faţă ce hotărâre vrea el să primească, şi i-a mai şi îngăduit să îşi lase telefonul deschis, deşi toţi ceilalţi din sala de judecată au trebuit să le închidă. Bacalbaşa a motivat că nu ştie să îşi închidă telefonul. Auzi bre! Nu ştie să îşi închidă un amărât de telefon, ceea ce e un lucru simplu chiar şi pentru un copilaş de grădiniţă, dar are tupeul să pretindă că ar şti să conducă un judeţ!
Cele 4 mărgele de pe ordinea de zi, care au vizat direcţionarea unor sume (din fondul de rezervă) după cum au vrut muşchii USL, fără să fi fost motivate de calamităţi recente ce justificau adoptarea precipitată, au fost adoptate fulgerător.
Apoi Bacalbaşa, întrebat dacă participă la procesul penal intentat pentru fals şi uz de fals, la alegerile anterioare negând legături avute cu securitatea, a rămas brusc fără cheful imortalizării imaginii în faţa presei, alegând să confirme participarea în instanţă, precum şi să arunce şuierând printre dinţi că nu vorbeşte despre proces, zbughind-o pe uşă, în trombă.


Articole înrudite