04 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Cristian Dima (ALDE): Critici dure la adresa premierului Orban şi ministrului Sănătăţii
Cristian Dima (ALDE): Critici dure la adresa premierului Orban şi ministrului Sănătăţii

După ce premierul Ludovic Orban şi ministrul Sănătăţii, Victor Costache, au ţinut o conferinţă de presă cu zeci de jurnalişti, pentru a anunţa că liderul PNL se va izola la Vila Lac 1 ca urmare a suspiciunii infectării cu coronavirus,  expunând reporterii, cameramanii şi fotografii pericolului de infectare, mulţi politicieni au condamnat comportamentul acestora. În aceeaşi zi (n.r.- vineri, 13 martie 2020), preşedintele ţării, Klaus Iohannis, l-a desemnat pe Ludovic Orban, pentru funcţia de prim ministru, parlamentarii urmând să voteze astăzi învestirea Guvernului Orban. Multe dintre partide au anunţat deja că vor vota pentru învestire, însă preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu a declarat că parlamentarii ALDE vor vota împotriva noului Guvern Orban. 

În teritoriu, preşedintele ALDE Galaţi, declarase public că este imperios necesar ca România, aflată în plină criză, să aibă un Guvern cu puteri depline, care să vină cu soluţii pentru limitarea extinderii coronavirus şi soluţii pentru efectele negative asupra economiei.

Iată care este poziţia acestuia în contextul evenimentelor politice din ultimele zile: ”Înţeleg supărarea preşedintelui Călin Popescu Tăriceanu după gafele de neacceptat ale lui Ludovic Orbán şi ale PNL-ului, dar ţara are nevoie de un guvern legitim, în condiţiile în care este posibil să se suspende activitatea parlamentului tot din inconştienţa PNL-lui. fără doar şi poate, tuturor ne vine să spunem, «domnilor, luaţi nebunii ăştia de pe capul  nostru pentru că, după ce sunt aşa, mai sunt şi periculoşi». Este de neimaginat cum ministrul Sănătăţii, în plină criză provocată de pandemia de coronavirus, iese cu Ludovic Orbán în conferinţă, ambii fiind suspecţi ca ar putea avea virusul. Mai grav de atât, după conferinţă, Costache merge, ca un bugetar relaxat cu program lejer ce este, la sala de fitness a complexului rezidenţial «Stejarii». Unde, dragi români, poate merge un român suspect de a fi contactat virusul? Este de neconceput ce au făcut cei doi penelişti. Unul se izolează cu o armată de SPP-işti şi angajaţi la Vila Lac 1, ministrul Sănătăţii se antrenează la “Stejarii”. Asta nici măcar iresponsabilitate nu se mai poate numi, ci nebunie! Dar trebuie să respectăm voinţa domnului preşedinte Iohannis. Poate astfel se va lămuri toată lumea de valoarea şi respectul care le acordă Iohannis românilor prin guvernul şi prim-ministrul desemnat”.


Articole înrudite