07 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Cristian Dima (ALDE), faţă în faţă cu sindicaliştii de la ArcelorMittal Galaţi
Cristian Dima (ALDE), faţă în faţă cu sindicaliştii de la ArcelorMittal Galaţi

După ce, săptămâna trecută, pe patforma siderurgică de la Galaţi a avut loc o întâlnire între sindicaliştii de la ArcelorMittal Galaţi şi conducerea filialei judeţene a Alianţei Liberalilor şi Democraţilor (ALDE), preşedintele partidului, Cristian Dima, a ieşit cu declaraţii pe această temă. Dima s-a declarat plăcut impresionat faţă de modul cum s-a pus problema, liderii de sindicat dând dovadă, în cadrul acestei întâlniri, că le pasă mai mult de viitorul combinatului decât de componenta socială ce ar putea avea de suferit în cazul în care ArcelorMittal Galaţi nu îşi va găsi un cumpărător de bună credinţă. „Discuţiile pe care le-am avut pe platformă au fost fructuoase. Toate mesajele transmise de reprezentanţii muncitorilor din combinat cu care am discutat au fost pentru menţinerea producţiei şi eventual creşterea producţiei siderurgice, nicidecum nu s-a pus problema socială. Aceştia consideră că toţi cei care îşi desfăşoară activitatea pe platforma siderurgică încununează împreună dorinţa de a genera o producţie suplimentară”, a declarat Cristian Dima.
Acesta a mai spus că preşedintele Consiliului Naţional al ALDE, europarlamentarul Norica Nicolai a preluat această problemă şi va face tot ce îi stă în putinţă pentru a susţine cauza combinatului din Galaţi, a salariaţilor din această unitate încercând totodată să atenueze efectele negative ale preluării de către un alt acţionar a platformei siderurgice din Galaţi.
„Sidexul a produs în ultimul an înainte de Revoluţie 9 milioane de tone. Acela era vârful producţiei la Galaţi. De atunci şi până acum am închis diverse componente fie pe baze economice, fie pe alte principii. Noi suntem îngrijoraţi ce se va întâmplă cu această unitate economică. Susţinerea de care se va ocupa dna Nicolai se referă la încercarea de a menţine acţionariatul în zona europeană. Asta e şi dorinţa noastră, de a nu fi preluat de investitori din afara Europei. Am considerat, şi în baza discuţiilor, că este un aspect foarte important pentru care Guvernul României trebuie să se implice activ. Am discutat miercuri, la şedinţa Biroului Politic Central al ALDE, cu vicepremierul României, Graţiela Gavrilescu, şi cu ceilalţi reprezentanţi ALDE în Guvernul României pentru a face tot ce ne stă în putinţă ca soarta acestei unităţi economice, cu o componentă importantă socială să nu fie dezintegrată sau să nu fie lăsată fără niciun fel de sprijin”, a mai declarat preşedintele ALDE Galaţi, Cristian Dima.


Articole înrudite