19 IUNIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Cristian Dima (ALDE): „În vreme ce inundaţiile fac prăpăd în ţară, guvernanţii stau şi privesc de pe margine!”
Cristian Dima (ALDE): „În vreme ce inundaţiile fac prăpăd în ţară, guvernanţii stau şi privesc de pe margine!”

Bătălia pentru putere din PNL pune România pe pauză. În vreme ce situaţii disperate au loc în întreaga ţară cauzate de fenomenele extreme, liderii partidului de guvernământ par a fi mai preocupaţi de lupta lor internă.
Zilele trecute am putut vedea cum presa era luată cu asalt de valul de tragedii cauzate de inundaţii. Mai mulţi români şi-au pierdut viaţa în faţa şuvoaielor de apă. Cu toate acestea, competiţia internă din PNL a continuat nestingherită.
Pe principiul „apa trece, politica rămâne”, liderii PNL şi-au împărţit din nou ţara şi au mers la pas în competiţia electorală. În vreme ce românii se luptau cu apele, echipa Orban se lăuda cu victoriile reuşite în alegerile din mai multe filiale. În timp ce Galaţiul se confrunta cu vremea capricioasă, liderii PNL ţineau alegeri interne la municipiu. Aceeaşi situaţie şi la Brăila, acolo unde chiar locotenentul lui Ludovic Orban a fost să asiste la alegeri.
De cealaltă parte, echipa Cîţu era mai preocupată, în frunte cu premierul în exerciţiu, să combată declaraţiile adversarilor politici din interiorul partidului. În loc să genereze un sprijin real pentru românii afectaţi de şuvoaie, echipa Cîţu încerca din sediul Guvernului să convingă prefecţii de la USR şi PNL să îşi ia cizmele şi să coboare printre oameni.
Rolul unui premier este acela de a genera încredere că ţara este gestionată întru binele oamenilor. Premierul trebuie să le ofere românilor încredere că autorităţile ştiu ce trebuie făcut. Acest lucru nu poate fi realizat doar prin videoconferinţe cu prefecţii.
Dacă în cazul PNL putem să găsim o explicaţie legată de lipsa de reacţie în faţa unei situaţii extrem de dificilă pentru români, în privinţa partenerilor de coaliţie de la USR nu putem identifica vreo scuză.
Aţi văzut cumva vreun lider USR – PLUS să îşi pună cizmele în picioare şi să meargă în zonele afectate de inundaţii? L-aţi văzut pe vicepremierul Barna să dea dovadă de empatie faţă de români? Aţi văzut vreun ministru al USR – PLUS să se arate îngrijorat de soarta a milioane de români? Nu! Ministrul Drulă de la Transporturi era mai preocupat să îşi facă poze pe şantiere. Ministrul Sănătăţii, doamna Mihăilă, susţinea conferinţe de presă la un pupitru montat invers. Restul liderilor USR – PLUS nici nu s-au arătat public.
Incapacitatea guvernanţilor de a înţelege că este nevoie de sprijin pentru români, de empatie, de grijă pentru aceştia, ne arată că preocuparea celor care ne conduc este doar pentru binele lor şi doar al lor.
Doamnelor şi domnilor guvernanţi, arătaţi că sunteţi preocupaţi şi de români, nu doar de funcţii!

Consiliul Naţional al ALDE, Preşedinte Cristian Dima


Articole înrudite