29 MARTIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Florin Nini, antrenor CSM Galaţi: „Mă bucură foarte mult convocarea lui Rareş, este rezultatul muncii lui, cu siguranţă merită să facă parte din lotul naţional”
Florin Nini, antrenor CSM Galaţi: „Mă bucură foarte mult convocarea lui Rareş, este rezultatul muncii lui, cu siguranţă merită să facă parte din lotul naţional”

O veste bună pentru baschetul gălăţean. Rareş Cătălin Ardelean, jucător legitimat la CSM Galaţi a fost convocat la Naţionala Under 20 a României, care în perioada 9-18 iulie va efectua un stagiu de pregătire centralizată la Târgovişte, pe 8 iulie fiind prevăzută vizita medicală la Bucureşti. Rareş, 20 ani, 207 cm, evoluează pe postul de pivot şi reprezintă pariul antrenorului Florin Nini pentru sezonul viitor cu CSM Galaţi în Liga Naţională de Baschet Masculin.
„Mă bucură foarte mult convocarea lui Rareş, este rezultatul muncii lui. A pornit mai greu, a venit la echipa de seniori unde a descoperit lucruri noi, a avut o perioadă de adaptare, însă este un jucător care a muncit, a luptat, tot timpul nu s-a lăsat doborât de greutăţi, de volumul de informaţii şi cu siguranţă merită să facă parte din lotul naţional. Pe această cale, aş vrea să transmit felicitări antrenorilor care l-au pregătit la juniori, în mare parte este meritul lor. La seniori  este un impact mental destul de puternic, peste care unii pot trece, alţii nu. El s-a achitat cu brio, şi cu siguranţă dezvoltarea şi creşterea lui valorică va depinde în mare măsură de cât îşi va dori acest lucru”, ne-a declarat Florin Nini, antrenorul de la CSM Galaţi.
Tricolorii se pregătesc pentru debutul în FIBA U 20 European Challengers programat în perioada 20-25 iulie. România a fost repartizată în grupa D şi va juca la Sopron cu: Macedonia de Nord, Elveţia şi Luxemburg.


Articole înrudite