16 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Cristian Dima (ALDE): "România, o sursă de forţă de muncă pentru export!"
Cristian Dima (ALDE): "România, o sursă de forţă de muncă pentru export!"

Forţa de muncă românească la export! Asta va face guvernul ca urmare a politicilor USR-iste, reformelor la care ne angajăm pentru a putea primi partea de împrumut din Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă trimis la Comisia Europeană.
Propuneri de creştere a taxelor, preţurile şi-au luat deja avânt, reformele fiscale vor atârna bolovani de gâtul micilor antreprenori, creşterea alocaţilor şi pensiilor amânată până la "Sfântul Aşteaptă". Ba mai mult, pentru cei de peste 40 de ani, gândul că vor merge la muncă până la 70 de ani, înglodaţi în datorii şi cu venituri din ce în ce mai mici, nu-i poate determina decât să-şi reconsidere şederea în România pentru că le-a fost luată şi posibilitatea de a ieşi la pensie în baza legislaţiei actuale. Oare i-a interesat pe USR-iştii care au elaborat PNRR-ul care este speranţa de viaţă în ţara noastră? Nu! Aşa cum arată statisticile oficiale, speranţa de viaţă a europenilor a depăşit 80 de ani, încă din 2014, în ţara noastră speranţa de viaţă este de 75 de ani, adică cu 8 ani mai mică decât în ţări precum Franţa, Spania şi Italia unde este de 83 de ani.
Şi atunci, mai speră cineva să ajungă să beneficieze de pensie? Ce ar trebui să facă românii să aibă parte de bunăstare şi un trai mai bun la bătrâneţe, cu o pensie decentă? Nu-i rămâne românului decât să ia calea străinătăţii! Guvernul actual a demonstrat deja că asta vrea!
Să nu uităm imaginea înfiorătoare, în plină pandemie, când toată Europa era închisă, cum au deschis graniţele şi au făcut un pod aerian pentru ca românii să plece la cules sparanghel în Germania.
Devine din ce în ce mai clar că vor să transforme România într-o pepinieră de forţă de muncă numai bună pentru a fi exportată în străinătate!


Articole înrudite