29 APRILIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Cristian Dima: Oricine ar fi la guvernare trebuie să-i sprijine pe cei din teritoriu care au dorinţa şi puterea de a elabora proiecte
Cristian Dima: Oricine ar fi la guvernare trebuie să-i sprijine pe cei din teritoriu care au dorinţa şi puterea de a elabora proiecte

Bucureştiul nu ştie cum să facă să nu piardă banii alocaţi ţării noastre de Uniunea Europeană, în timp ce unele regiuni din ţara noastră printre care şi cea de Sud Est din care face şi Galaţiul au ajuns să facă proiecte pe bandă rulantă pentru a aduce cât mai mulţi bani în comunitate.
Prin publicarea, după mulţi ani, a unui clasament al regiunilor Uniunii Europene din punctul de vedere al PIB/capita raportat la paritatea puterii de cumpărare - PPS, Europa a înţeles că prin publicarea acestor date statistice este subliniată nevoia reală a unor regiuni de a se dezvolta.
Şansa de a ne dezvolta ne este oferită tot prin fondurile europene. România are nevoie de o administraţie care să dezvolte proiecte de dezvoltare la nivel macroeconomic. La fel de important este că oricine ar fi la guvernare trebuie să-i sprijine pe cei din teritoriu care au dorinţa şi puterea de a elabora proiecte şi de a accesa toate sursele de finanţare posibile.
În ultimii ani, Regiunea Sud Est recuperează decalajul economic într-un ritm fără precedent. E drept, are mult de recuperat, de aceea poate nu se vede atât de clar avansul, dar asta nu înseamnă că stăm pe loc!


Articole înrudite