27 APRILIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Cristian Dima: Un nou capitol în politica românească. Integrarea ALDE în PNL marchează o eră a liberalismului consolidat
Cristian Dima: Un nou capitol în politica românească. Integrarea ALDE în PNL marchează o eră a liberalismului consolidat

Pe 24 martie 2024, s-a parafat fuziunea dintre Partidul Naţional Liberal (PNL) şi Alianţa Liberalilor şi Democraţilor (ALDE) care marchează o etapă semnificativă în politica românească. Prin această unificare, un nou capitol se deschide în cadrul spectrului liberal, cu scopul de a consolida valorile şi principiile fundamentale ale liberalismului în România.
Astăzi, ţara noastră evoluează într-un context geopolitic regional plin de provocări, unde stabilitatea politică devine o obligaţie a tuturor actorilor politici. Această realitate impune o responsabilitate crescută asupra tuturor partidelor, inclusiv asupra coaliţiei de guvernare formată din PNL şi PSD. Este esenţial să recunoaştem că, indiferent de diferenţele ideologice, cei ce primesc încrederea cetăţenilor prin vot au obligaţia de a colabora în interesul acestora.
PNL şi ALDE împărtăşesc o viziune comună de dezvoltare a unei societăţi de oameni liberi şi instruiţi, unde libertăţile civile, politice şi economice sunt fundamentale. Această fuziune reafirmă angajamentul faţă de valorile liberale, dreptatea socială şi egalitatea de şanse, în opoziţie cu retorica divizivă promovată de partidele extremiste.
Integrarea ALDE în PNL nu reprezintă doar o fuziune a structurilor partidelor, ci şi o promisiune de a lucra împreună pentru binele României. Se urmăreşte consolidarea unei opţiuni liberale care să fie coezivă şi eficientă în faţa provocărilor contemporane. Votul în consiliul naţional al PNL a fost în unanimitate pentru fuziunea cu ALDE, subliniind sprijinul puternic din interiorul partidului pentru această mişcare strategică.
În urma fuziunii, membrii ALDE au primit drept de preempţiune la următoarele alegeri locale pe listele PNL. Această decizie luată la nivel naţional garantează că membrii proveniţi din ALDE vor continua să aibă un rol activ şi influent în politica locală, asigurând o tranziţie netedă şi eficace a responsabilităţilor şi experienţei lor în cadrul PNL.
Eu, alături de alţi şase colegi proveniţi din ALDE, am fost ales membru cu rang de vicepreşedinte politic în cadrul Biroului Politic Naţional  Executiv al PNL.
Împreună, cele două formaţiuni se angajează să sprijine această viziune liberală unită şi să promovăm un discurs politic bazat pe respect, unitate şi dialog constructiv. Este esenţial să combatem extremismul şi să promovăm o societate echilibrată şi incluzivă.
Această fuziune reprezintă un pas înainte în consolidarea liberalismului în România. Cu un front unit, suntem mai puternici în faţa provocărilor şi mai bine echipaţi pentru a promova valorile democratice şi liberale. Aceasta este o promisiune de progres şi stabilitate pentru viitorul României pe care o facem românilor. Am discutat cu încredere că fiecare filială PNL înţelege importanţa coeziunii în vederea maximizării rezultatelor pentru alegerile ce urmează, mai ales într-un an cu examen electoral, unde orice disensiune poate afecta dramatic încrederea electoratului, cu consecinţe de multe ori dezastruoase în rezultatul votului.


Articole înrudite